Türkiye'nin bazı bölgelerinde devam eden ve 13 Aralık'ta Aydın'da da başlayacak olan 'Aile Hekimliği' uygulaması öncesi il genelinde görev yapan 516 hekim kura ile sorumlu oldukları aileleri belirlendi.
Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu"nda yapılan kura çekiminde Aile Hekimliği projesi kapsamında Aydın ve ilçelerinde görev yapacak olan, her biri yaklaşık 3 bin 300 kişiye hizmet verecek olan 520 hekim, kurayla belirlendi.Kura çekimine, Vali Yardımcısı Halil Canavar, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay ve aile hekimi adayları katıldı. Adaylar Mimar Sinan kapalı Spor Salonu"nun tribünlerini doldururken,kura çekimi esnasında büyük heyecan yaşadılar.
Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, kura çekimi öncesinde yaptığı açıklamada aile hekimliği ile ilgili bilgiler verdi. Tırpancı: “Aile hekimliği için komşu illerle bilgi paylaşımında bulunduk. Tüm personelimize yeni görevlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.
Vali Yardımcısı Halil Canavar ise hekimlere hitaben yaptığı konuşmada, sağlık personeline ve hekimlere yeni görevlerinde başarılar diledi..