Atça Endüstri Meslek Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda yapılan sertifika törenine Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürmen, Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Atça Endüstri Meslek Lisesi’ne bu yıl atanan rehber öğretmen Ezgi Kozakçı tarafından yürütülen ‘7- 19 Yaş Aile Eğitimi’ programına 18 öğrenci velisi başvurdu. Kursiyer veliler rehber öğretmenlerinden gelen eğitim teklifine başta çok sıcak bakmadıklarını ama, Ezgi Kozakçı’nın kendilerini ikna ettiğini belirtirlerken, bu eğitim için rehber öğretmene teşekkürlerini belirttiler.
Sertifika töreni sebebiyle bir konuşma yapan okul rehber öğretmeni Ezgi Kozakçı, “7-19 Yaş Aile Eğitimi, UNICEF’in teknik desteği ve AB’nin finansal desteği ile gerçekleştirilen ‘Türkiye’de Çocuklar için İyi Yönetişim, Koruma ve Adalete Doğru’ projesinin ‘Önce Çocuklar’ adımı olarak da anılıyor. Çocuklar için İyi Yönetişim, Koruma ve Adalete Doğru projesinin bir alt projesi olup Mili Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen çok sektörlü bir programdır” dedi.
Öğrenci velilerine katılımlarından dolayı minnettar kaldığını belirten Kozakçı, “Bu eğitimin genel hedefi 7 – 19 yaş arasındaki çocuklar ile etkileşimde bulunan tüm bireylerin çocuk gelişimine maksimum katkı sağlamasına destek vermek , ebeveynlerin anne , baba ve eş olarak aile içindeki rollerini görebilmelerini sağlayabilmek , çocuklarının ergenlik dönemindeki genel özelliklerine ilişkin farkındalıklarını ve çatışma çözme becerilerini arttırmak , çocukları ile iletişim becerilerini güçlendirmek , ve ailelere risk etkenlerinin kendileri ve çocukları üzerindeki etkilerini fark ettirerek riskli durumlar karşısında hangi yaklaşımlarla hareket edebileceklerini fark etmelerini sağlamaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan velilere ertifikaları Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ile Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar tarafından verildi.
Başarılı kursiyerleri kutlayan Sultanhisar Kaymakamı Ertürkmen de, “Bu tür eğitimlerin özellikle meslek liseleri’nde yapılması daha da önem ve değer ifade etmektedir. Çalışmayı yapan öğretmenimizi ve çalışmaya katılan velilerimizi tebrik ediyorum” dedi.