Yakalanan katil zanlısı Metin Sevgili'nin (31) “Para istedim.Küfür edip, kovunca ateş ettim.”dediği ileri sürüldü.

Olay, D-400 Karayolu üzerindeki Günep Grup binası içinde meydana geldi. Metin Sevgili aile dostu olan Kudret Yavuz'un çalıştığı işyerine gitti. Metin Sevgili'yi öperek karşılayan Yavuz, çay ısmarladı. İddialara göre, Kudret Yavuz, koltuğuna oturmak istediği sırada Metin Sevgili, silahını çekip ateşledi ve binadan çıkarak, bir otomobile kaçtı. Kanlar içinde kalan ve vücuduna 2 kurşun isabet eden Kudret Yavuz, Yüreğir Başkent Hastanesi'nde ameliyata alındı. 2 çocuk babası talihsiz adam tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak, yaşamını yitirdi.

Yakalanarak gözaltına alınan Metin Sevgili'nin “ Hem ziyarete, hem para istemeye gittim. Para isteyince bana küfürlü kelimeler kullandı. Defolup, gitmemi söyledi. Çok sinirlenmiştim. Kendimi kaybedip, ateş ettim ve olay yerinden kaçtım” dediği ileri sürüldü. Zanlı sorgusunun ardından “Kasten adam öldürme” suçundan adliyeye sevk edildi. Kudret Yavuz, toprağa verilirken mesai arkadaşları, Metin Sevgili'nin eşine şiddet uygulamasından dolayı Kudret Yavuz'un “Neden böyle yapıyorsun” diyerek uyardığını, zanlının da 'Sen ne karışıyorsun' diyerek olayı gerçekleştirdiğini duyduklarını söyledi.

Öldürülen Kudret Yavuz'un kardeşi Nuri Yavuz, olayın meydana gelişiyle ilgili bilgisi olmadığını ancak, 16 yıl önce aile ortamında kardeşinin, sanığın eşinin yaptığı espriye güldüğünü söyleyerek, “M.S.'yi ve ailesini uzaktan tanırım. Kardeşimle daha sık görüşürler. Cinayetin nedenini tam olarak bilmiyorum ama bundan 16 yıl önce bir ortamda M.S.'nin eşi Sevda S. bir espri yapmış. Kardeşim de bu espriye gülmüş. Bu yüzden tartışmışlar. Bunun dışında da aralarında bir husumet olmadığını biliyorum” dedi.