Polis tarafından daha öncede 6 defa az miktarlarda uyuşturucu ile birlikte yakalanan şahıslar yapılan takibat sonunda 7 kilo 500 gram esrarla birlikte yakaladı. Anne, baba ve oğluyla uyuşturucu ticareti yapan şahısların adliyeye çıkarılması sırasında aile reisi baba kendilerini çeken gazetecilere küfürler yağdırdı.
Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü ekipleri daha önce 6 defa az miktarlarda uyuşturucuyla yakalanan bir şahsı takibe aldı. 2 ay süren takibat sonucunda şahsın 20111003ay470119_02.jpgbağlantısı olduğu bir kişiyi daha tespit etti. 2 ay süren fiziki ve teknik takibatın ardından önceki gün operasyon başlatan polis ekipleri eş zamanlı olarak Aydın Merkez Umurlu Beldesi, Şahnalı Köyü ve Terziler köyünde baskınlar düzenledi.
Baskınlarda Terziler köyünde M.Y. (55) isimli şahsın evinde yapılan aramada 2 kilo, Umurlu’da bulunan bir araçta ise 2 kilo, ailenin bağlantısı olduğu tespit edilen R.Ü’nün evinde ise bir kilo 500 gram esrar maddesi yakalandı.


GAZETECİLERE SALDIRMAK İSTEDİ

Toplam 7 Kilo 500 Gram esrarın yakalandığı operasyon kapsamında aynı aileden baba M.Y, oğlu M.Y. (24) ve eşi K.Y. (47) ile birlikte Şahnalı’da yakalanan R.Ü. (55) gözaltına alındı. Bu sabah saatlerinde mahkemeye çıkarılan şahıslardan baba M.Y. emniyet çıkışında polisin elinden kurtulup kendilerini görüntülemeye çalışan gazetecilere saldırmak istedi. bu girişiminde başarılı olamayan baba M.Y. gazetecilere tehditler ve küfürler yağdırdı.