Çetenin kendi çocuklarını hırsızlığa yönlendirdiği, kiraladıkları banka kasalarında 100 bin liralık ziynet eşyası sakladıkları ve şüphe çekmemek için lüks otomobiller kullandıkları ortaya çıktı.

Bursa'daki polis ekipleri, yapılan bir ihbar sonucu yaşı küçük çocuklarına ve akrabalarına yankesicilik yöntemi ile hırsızlık yaptırdığı öne sürülen Hülya Özmut (48) ve kızı İlknur Karasöğüt'ün (34) liderliğini yaptığı, oğulları Selahattin Özmut'un ise kendilerine yardım ettiği çeteyi takibe aldı. Kiraladıkları araçlarla Kocaeli, İstanbul, Eskişehir, Sakarya, Ankara'ya 'Hırsızlık turu' adını verdikleri gezi düzenleyen çeteyi polis beş ay boyunca takip etti.

Kendi çocuklarına hırsızlık yaptıran, otobüs duraklarında sıkıştırdıkları kişilerin çantasının içinden cüzdanlarını çalan şüphelilerden çete lideri Hülya Özmut ve kızı İlknur Karasöğüt'ün bir bankada özel kaza kiralayıp çaldıkları ziynet eşyalarını burada sakladıkları belirledi. Polis ekipleri, dün anne ve kızın yönettiği çeteye operasyon yaptı. Hülya Özmut, kızı İlknur Karasöğüt, oğlu Selahattin Özmut, Adalet Akduman (39), Kezban Titizle (34), Ercan Aldemir (48), Cemil Akduman (43), Osman Dilek (51), Abdullah Karasöğüt (26), Emine Uysal (29), Feyzullah Özmut (26) ve Vedat Özmut (40) gözaltına alındı. Çete elemanlarının evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda ziynet eşyası ve çetenin şüphe çekmemek için kullandığı 3 lüks otomobile polislerce el konuldu.
Yakalanan 12 kişi, 'Örgüt kurmak örgüt kapsamında hırsızlık yapmak, yaşı küçük çocukları suça teşvik' suçlarından adliyeye sevk edildi. Çetenin hırsızcılıkta kullandığı 3 çocuk ise Çocuk Şubesi'ne teslim edildi.