Germencik İlçesi'nde, yaklaşık 6 ay önce işlenen bir cinayet nedeniyle aralarında husumet bulunan iki aile arasında çıkan silahlı kavgada, gözaltına alınan 8 kişi, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Olay, geçen cumartesi günü saat 14.00 sıralarında Germencik İlçesi Yeni Mahallesi Selimli Sokak Numara 14'te meydana geldi. Yaklaşık 6 ay önce Germencik'te motosikletiyle seyir halindeki Burhan Akçin (36), bir otomobilden tabancayla açılan ateşle hayatını kaybetti. Olayla ilgili H.E. (40) ve S.D. (34) gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen iki kişiden H.E. tutuklanırken, S.D., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cinayetin şüphelisi olarak daha önce de gözaltına alınan ve serbest bırakılan S.D., yanındaki bir grupla, öldürülen Burhan Akçin'in boşandığı eşi A.E.'nin yakınlarıyla birlikte yaşadığı eve gitti. Tartışmaya başlayan iki grup arasında kavga çıktı. İddiaya göre S.D., yanındaki av tüfeğiyle ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalarla evdeki 3'ü kadın 5 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Silahlı kavga ihbarı üzerine olay yerine gelen iki polis memuru da aldıkları darbelerle yaralandı. İki ailenin yaşadığı sokağa sevk edilen çevik kuvvet ekipleri güvenlik önlemi aldı. Kavgada yaralanan 2'si polis toplam toplam 7 kişi ambulanslarla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların tümü tedavilerinin ardından taburcu edildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişi emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. "haneye tecavüz" ve "silahla kasten" adam yaralama suçlarından mahkemeye sevk edilen S.T., İ.K. ve F.D. ile "görevli polis memurunun görevini engelemek" ve "polis memurunu yaralamak" suçlarından adliyeye sevk edilen B.K., S.E., A.E., F.E. ve G.E. mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili evi basan zanlılardan S.D. (Süleyman Doğan) adlı kişinin arandığı bildirildi. (Fotoğraf: Cem Ulucan)