Popüler ve Klasik Türk Müziğinin yanı sıra Tasavvuf Müziği çalışmaları ile Türkiye"de yeni bir akımın da öncüsü olan Ahmet Özhan, Nazilli Sümerpark"ta verdiği konser ile binlerce kişiyi büyüledi. Ünlü sanatçıyı canlı olarak izlemek için binlerce kişi Nazilli Sümerpark"a aktı. Aydın Milletvekilleri Erdem ve Ertürk başta olmak üzere Nazilli Kaymakamı ile binlerce vatandaş Özhan"ı dinlemenin mutluluğunu yaşadı.
En iyi Türk Sanat Müziği erkek solisti kategorisinde Altın Kelebek"in sahibi olan Ahmet Özhan, bu yıl 35"incisi gerçekleştirilen geleneksel "Altın Kelebek 2008 TV Yıldızları Yarışması" ödülünün de sahibi durumunda. Nazilli Belediyesinin düzenlediği 2. Geleneksel Ramazan Eğlencelerinin konuk sanatçısı olarak Nazilli"ye gelen ünlü sanatçı, Sümerpark"ta konser verdi. Başta AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk olmak üzere Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi partilerin başkanları ile 7"den 70"e binlerce kişi saatler öncesinden konser alanını doldurdu.
Sevilen eserlerini yaklaşık 2 saat süren konserinde seslendiren Özhan, gece boyunca kendisini dinleyenleri mest etti. Konserin yarısında sahneye çıkarak sanatçıya bir teşekkür buketi sunan Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, yaptığı kısa konuşmasında sanatçıya teşekkür etti. Nazilli için çok özel bir olduğunu ifade eden Kaplan “Ramazan ayı boyunca sürecek olan etkinliklerimizin bir gecesinde sizin gibi çok değerli bir sanatçıyı aramızda görmek başta şahsım olarak tüm Nazilli halkını çok memnun etmiştir. Bizlere yaşattığınız bu güzel ve muhteşem geceden dolayı çok teşekkür ediyorum. Nazilli halkı sizinle gurur duyuyor” dedi.
1960"lı yılların sonlarında İstanbul Belediye Konservatuarı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti"nde müzik eğitimini tamamlamış olan Ahmet Özhan 70"li ve 80"li yılların popüler Türk Müziği yorumcusu olarak tanınmıştı. İlerleyen yıllarda plak çalışmalarının yanı sıra, sinema filmleri, televizyon dizi ve konserleri, radyo çalışmaları ile çeşitli televizyon kanallarının müzik programlarında yorumcu, programcı ve yönetmen olarak da görev üstlenmiştir. Bu zaman zarfında onlarca 45"lik plak ve longplay doldurmuş, daha sonra çok sayıda kaset, CD çalışmaları bugüne kadar süregelmiştir. Popüler ve klasik Türk müziğinin yanı sıra, 80"li yılların başından itibaren tasavvuf müziği çalışmaları ile Türkiye"de yeni bir akımın da öncüsü olmuş ve bu alanda da üretim ve araştırmalarını sürdürmektedir. Sanat hayatı boyunca, Türk Müziğinin popüler ve diğer alanlarında birçok ödül kazanmış, yurt içinde yüzlerce konserle ülke sanatına katkıda bulunmuş ve yine çeşitli ülkelerde katıldığı festivaller ve beş kıtada verdiği konserlerle, ulusal kültürünü başarıyla temsil etmiş olan Ahmet Özhan, 1998 Yılında “Devlet Sanatçısı” unvanı almıştır.