Ahmet Çakar'ın bir süre önce Trabzon'da ING Bank tarafından düzenlenen “Biz Bize Sohbetler” toplantıları sırasında Fenerbahçe aleyhinde ettiği sözler başına dert açtı. Çok sayıda Fenerbahçeli'nin yoğun tepkisi üzerine banka, Çakar ile olan sözleşmesini feshetti.

Hollanda patentli bankanın iletişim kurumu özellikle bu ülkede yaşayan Fenerbahçe taraftarlarının müracaatı nedeniyle aşağıdaki açıklamayla futbol yorumcusuyla olan ilişkisini bitirdi.

İşte bankanın yaptığı açıklama:

KOBİ’leri bilgilendirmek amacıyla 2010 yılı içinde Anadolu'da başladığımız “Biz Bize Sohbetler” toplantıları kapsamında Saba Tümer, Asaf Savaş Akat ve Ahmet Çakar ile 3 Kasım 2011 tarihinde Trabzon’daki KOBİ’lerle buluştuk.

Spor yorumcusu Ahmet Çakar’ın burada yaptığı açıklamalar toplantı gündemimizin ve bilgimizin tamamen dışında geliştiği gibi maksadını aşan bir şekilde gündeme gelmiştir. Bu gelişmeler sonrası, spor yorumcusu Ahmet Çakar da sözlerinin yanlış anlaşıldığı şeklinde bir açıklamada bulunmuştur.

Türkiye’de finans sektöründe faaliyet gösteren bir kurum olarak, tüm kurum ve kuruluşlara eşit mesafede duruyoruz. Bu duruşumuz futbol takımları için de geçerlidir. Bu nedenle Ahmet Çakar’ın yaptığı açıklamalar kurum olarak sizleri üzdüğü kadar bizi de üzmüştür. Yapılan açıklamalar kurumumuzun görüşlerini yansıtmamaktadır.

Tepkinizi anlayışla karşılıyoruz. Kontrolümüz dışında şekillenen bu durumu kapsamlı bir şekilde değerlendirdik ve “Biz Bize Sohbetler” kapsamında işbirliği içerisinde bulunduğumuz Ahmet Çakar ile karşılıklı mutabakata vararak ING Bank olarak anlaşmamızı sonlandırma kararı aldık.

Konuyu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

ING Bank Kurumsal İletişim