Merkez Çukurova İlçesi’nde 27 Eylül’de meydana gelen olayda, iddiaya göre, Seyhan Baraj Gölü kıyısında sohbet eden 55 yaşındaki M.K. ile kadın arkadaşı 33 yaşındaki F.C.’nin içinde bulundukları otomobilin camına vuran Mehmet Agah Bekaroğlu, "Ben ahlak polisiyim. Yukarıda arkadaşlarım sizi uygunsuz bir şekilde görüntüledi" dedi.
 
Şaşıran çifte, polis rozeti gösteren Bekaroğlu, cep telefonuyla da görüntülerini çekmeye başladı. Ardından da çiftten kendilerini serbest bırakma karşılığında para istedi. 150 lira alan Bekaroğlu olay yerinden uzaklaşırken, M.K. ile F.C. polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Çiftin şikayeti üzerine ekipler harekete geçti, şüpheliyi yakalamak için sivil giyimli bir kadın ile erkek polis, aynı bölgede otomobilin içinde beklemeye başladı. Bir süre sonra eşkali verilen Bekaroğlu, yanlarına gelerek yine kendini ahlak polisi olarak tanıtınca yakalandı.
 
Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen Bekaroğlu, "Ben göl kıyısında dolaşıyordum. Arabadaki çifti yakaladım. Onlar da bana iftira ettiler" diyerek kendini savundu. İfadesinin ardından Adliye’ye sevk edilen Bekaroğlu, tutuksuz yargılanmak üzeri serbest bırakıldı.
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne düşen iddianamede, sanık Bekaroğlu hakkında ’nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs’ suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanık Bekaroğlu’nun yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.