AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı açıklama ilişkin, ''Bahçeli ve ekibi çamur atmanın bir siyasi yöntem olamayacağını, atanın elini kirletmekten başka bir işe yaramayacağını ilk seçimde bir kez daha öğrenecektir'' dedi.

Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

''MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli yine açmış ağzını, yummuş gözünü... Gözünü yumuyor çünkü gözlerini hırs, kin ve nefret bürümüş. Türkiye'yi on yıllardır yaşadığı terör belasından kurtarmak için atılan adımlardan rahatsız olmasını, iftirayı ve hakareti siyasi üslup olarak benimsemesini kınıyoruz.

Bu kuru gürültülere itibar etmeyeceğiz. Bu vatan Sayın Bahçeli'nin evinin arka bahçesi değildir. Dilediği çiçeği alıp dilediğini ezemez. Bir paranoya içinde sürekli bölünmekten, komplodan, ihanetten, taşeronluktan bahsetmek; insanımızı, 'sen şusun', 'sen de busun' diyerek tasnif etmek 2009 yılında olacak iş değildir.

Siyasi yetersizliklerini hırslarıyla ve kıskançlıklarıyla örtmeye çalışan ve sürekli Sayın Başbakana ve AK Parti'ye saldırarak gündemde kalmaya çalışanları milletimizin vicdanlarına havale ediyoruz. Herkes yanlış bir tek Sayın Bahçeli doğru öyle mi? Ahkam kesmenin adı ne zamandan beri siyaset oldu. Kendisi ve kurmaylarının uydurduğu senaryolarla milleti aldatmaya çalışmalarını, çok sevdikleri puslu havayı etrafa pompalamaya çalışmalarını acziyetleri olarak görüyoruz.

Korku, nefret ve ikilik yayarak milliyetçi olunamayacağını bir türlü öğrenemeyen bu kadro, milli değerlerimizin sömürüsü üzerine siyaset inşa etmektedir. Meydanlarda eline aldığı ipin üstünde daha sonra zıplamak zorunda kalan, büyük sözler söylemeyi, büyük işler yapmaya tercih eden Sayın Devlet Bahçeli'yi insaf ve izan sahibi olmaya davet ediyoruz. Böylesine derin bir problem üzerinden günlük siyasi rant elde etmeye çalışmalarını not ediyoruz.

Çözümden değil sorundan, uzlaşmadan değil çatışmadan medet uman bu anlayışın, ilk seçimlerde bırakın iktidar olmayı bir daha muhalefette daha temsil edilemeyeceği görülecektir. Sayın Bahçeli ve ekibi, çamur atmanın bir siyasi yöntem olamayacağını, atanın elini kirletmekten başka bir işe yaramayacağını ilk seçimde bir kez daha öğrenecektir.''/haber7