Gündem maddeleri arasında yer alan Kadın Sığınma Evleri konusunda bilgiler veren Meclis Üyesi Uğur Aklanlı, Kadın Sığınma Evi"nde 1 adet Sosyal Hizmetler Uzmanı"na ihtiyaç olduğunu belirterek, “Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde bunun bir zorunluluk olduğunu gördük. Bu konuyla ilgili belediyede bir kadro oluşturmamız gerekiyordu. Devlet Personel Yönetmeliği Norm Kadro uygulamalarında kadronuz olmadan bu işi yapamazsınız. 49. maddede Sosyal Çalışmacı kadrosu var. Belediyemizin mevcut kadrolarının içindeki Sağlık Teknisyenliği kadrosunu iptal edip yerine sözleşmeli olarak Sosyal Hizmet Uzmanı almak suretiyle bu yükümlülüğümüzü yerine getireceğiz” dedi.
Sosyal Hizmetler Uzmanı"nın sadece Kadın Konuk Evi için değil, belediyenin sosyal projelerinde de hizmet vereceğini belirten Meclis Üyesi Saadet Kavasgil, “Almayı düşündüğümüz uzman Kadık Konuk Evi"nin yanı sıra İkinci Baharı Yaşayanlar Dinlenme ve Sohbet Evimizde, önümüzdeki günlerde açmayı düşündüğümüz Toplum Merkezlerimizdeki çalışmaların içerisinde yer alacak. Belediyemizin sosyal projelerinde bu uzmana çok ihtiyacımız olacak. Ayrıca Kadın Konuk Evi"nin ruhsatının alınması Sosyal Hizmetler Uzmanının alımına bağlı. Yoksa Kadın Konuk Evi"ni kapatmamız gerekecek” şeklinde konuştu.
Yapılan görüşmelerin ardından bu konuyla ilgili olarak Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde boş bulunan 1. Derece Sosyal Çalışmacı kadrosunda 1 adet Sosyal Hizmet Uzmanının çalıştırılması, çalıştırılacak personel ile sözleşmenin imzalanması için Belediye Başkanının yetkili kılınması ve ücretinin tespit edilmesi hususları oy çokluğuyla kabul edildi.

YENİ AÇIK SEMT PAZARI YÖNETMELİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ
Yeniden düzenlenen Aydın Belediyesi Açık Semt Pazar Yerleri Yönetmeliği hakkında bilgiler veren
Meclis Üyesi Uğur Alkanlı, “Pazaryerleri Yönetmeliğimizi değiştirme ihtiyacı aradan geçen 8 seneden sonra pazarlarda karşılaşılan sıkıntılar, pazarcı esnafıyla zabıta arasında yaşanılan itilaflar nedeniyle kaçınılmaz bir hale gelmiştir. 2009-2014 yılları arasını kapsayacak olan bizim dönemimizde daha çağdaş, modern pazaryerleri oluşturmak adına Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu"muzda bunun ele alınmasını istiyoruz. Bütün gruplar bu işe emek versin, nihayetinde uzlaşılan, mutabakat sağlanılan yönetmeliği Aydın Belediye Meclisi"nin Yönetmeliği şeklinde deklare etmek istiyoruz. Artık pazaryerleri yaptırımlardan uzaklaşmış. Kimse kurallara uymuyor. Çok ciddi bir disiplinsizlik söz konusu. Bizi ilgilendiren halk sağlığı boyutunu da düşünürsek önümüzde duran önemli bir mesele pazaryerleri. Bu konunun sindire sindire çalışılmasını Perşembe günkü meclis toplantısında değil, Eylül ayındaki meclis toplantısında görüşülmesini istiyoruz” diye konuştu.
Karşılıklı görüşlerin açıklanmasının ardından yapılan oylama bu gündem maddesi oybirliğiyle Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu"na havale edildi.

YENİ İÇKİLİ YERLERİN TESPİTİ YAPILDI
Meclis üyeleri daha sonra; Belediye Meclisinin kararı ile tespit edilerek krokisi çizilen içkili yerler bölgesine Aydın merkez Zafer Mahallesi, Adnan Menderes Mahallesi, Kurtuluş Mahallesi ve İlimiz Merkez Mücavir alan sınırları içerisinde bulunan Kocagür Köyü ve Pınardere Köyü mevkilerindeki işyerlerinin içkili yerler bölgesine dahil edilmesi hususu görüştü. Zafer Mahallesi"ndeki işyerinin durumunun Eylül ayı Meclis toplantısında görüşülmesine, Adnan Menderes Mahallesi"ndeki işyerinin içkili yerler bölgesine alınmasına, Kurtuluş Mahallesi"ndeki işyerinin talebinin reddine, Kocagür ve Pınardere mevkilerindeki işyerlerinin durumunun görüşülmesi için Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu"na havalesine karar verildi.
8 aydır özel bir firma tarafından işletilmekte olan Aydın Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisleri"nin 31 Aralık 2009 tarihinde dolacak olan işletme ihalesi süresini ele alan meclis üyeleri, işletmenin aksamadan devam edebilmesi amacıyla işletme süresi dolmadan tekrar ihaleye çıkılması ve sürenin 3 yıl olarak belirlenmesi talebini görüşmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu"na havale etti.