Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin (ZKÜ) Kültür Sanat ve Spor Haftası Şenlikleri kapsamında Volkan Konak, dün akşam konser verdi. Üniversite kampusunde, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, öğretim üyeleri ve yaklaşık 2 bin öğrencinin izlediği konser öncesi yaşanan izdiham nedeniyle 2 kız öğrenci baygınlık geçirdi. Öğrenciler, ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Bir şiirini okuyarak konserine başlayan sanatçı, şarkılarıyla öğrencileri kimi zaman coşturdu, kimi zaman da hüzünlendirdi. Volkan Konak duygusal şarkılarını okurken öğrenciler cep telefonlarının ışıklarıyla alanı renklendirirken, bazı öğrenciler de gözyaşlarına boğuldu. Yaklaşık 2.5 saat süren konserinde öğrencilere mesajlar da veren Volkan Konak, yıllardır şairlerin, sanatçıların yumurta gibi tokuşturulduğunu söyledi. Herkesin renginin, parmak izinin farklı olduğunu belirten Konak, şöyle dedi:

"Mehmet Akif Ersoy, Mısır'dan geldiğinde `Mısır'da 11 yıl kaldım, 11 saat daha kalamazdım. Allah benim ömrümü alsın Mustafa Kemal'e versin' demiştir. Bunu bilmezler, söylemezler. Mesela emperyalizme karşı yazılmış en muhteşem devrimci şiir İstiklal Marşımızın sözleridir. Mehmet Akif Ersoy, muhteşem. Kuvayi Milliye yazan tek şair Nazım Hikmet muhteşem. Kısakürek'in `Sakarya' şiirini beğenmemek olur mu? Beğenmeyebilirsiniz, ama saygısızlık yapmayacaksınız. Bunlar benim kıymetlerim. Fatih Sultan Mehmet en büyük devrimcidir. Niye bunu elin yobazlarına, bölücülerine veriyorlar? Yunus Emre'yi, Mevlana'yı niye veriyorlar yobazlara? Bunlar en aydınlık insanlardır. Dolayısıyla Türkiye'mizin değerlerine sahip çıkalım. Bunları yumurta gibi tokuşturmasına izin vermeyin bu insanlara. Bunlar bizim zenginliklerimiz. İyi ki de vardılar. İyiki de yazdılar, ürettiler hepsi de bizim."

Konser sonunda ZKÜ Rektörü Prof.Dr. Bektaş Açıkgöz, Volkan Konak'a kentin simgesi olan madenci heykeli ve dünyaca ünlü Devrek Bastonu hediye etti.