Er Onur Karakuş'un Facebook'taki sayfasına iki gün önce "Beytüşşebap'tır burası. Batıda şafak sayanların değil tezkereye bir gün kala şehit olanların yeri" diye yazdığı ortaya çıktı
 
Beytüşşebap İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu şehit Yüzbaşı Erdal Okul ile şehit erlerle Yusuf Aktan ile Onur Karakuş için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi.Basına kapalı yapılan törenin ardından şehitlerin cenazesi, ambulanslarla 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'na götürüldü. Burada yapılan ikinci törenin ardından şehitler, uçakla Tokat, Adana ve İstanbul'a uğurlandı. Törene, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile öteki yetkililer katıldı.
 
GÖREVİMİN BAŞINDAYIM NE OLACAKSA OLSUN
 
Jandarma Komando Er Onur Karakuş'un şehit olduğu haberinin ulaştığı İstanbul Sultangazi İlçesi'ndeki evlerinde büyük acı yaşandı. Şehidin ağabeyi Gökhan Karakuş, şeker hastası annesinden kardeşinin şehit düştüğünü gizlediklerini ifade ederek, acı haberi hastaneye götürüp doktor kontrolünde verdiklerini söyledi.
 
Gökhan Karakuş, olaydan 2 gün önce telefonda görüştüklerini belirterek, 'Kendisine dikkat etmesini söylediğimde, 'Görevimin başındayım. Ne olacaksa olsun' karşılığını verdi' diye konuştu.
 
Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şehit Karakuş'un tatil için memleketi Ordu'ya giden babası Veysel Karakuş'a taziye ziyaretinde bulundu. Baba Karakuş, 'Acımız çok büyük. Allah başka anne, babalara bu acıyı yaşatmasın' dedi.
 
Karakuş'un cenazesi, bugün Ataköy 5. Kısım Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.
 
KULÜPLERDEN BAŞSAĞLIĞI
 
Bu arada, şike soruşturmasına ismi karışan futbol kulüplerinin bir çoğunun başsağlığı mesajı yayınlaması dikkat çekti. Hain saldırıyı kınayan Fenerbahçe, Trabzonspor, Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu futbol takımları, yayınladıkları mesajda "Şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verdi.
 
"Burası tezkereye bir gün kala şehit olanların yeri"
 
Şehit Karakuş'un hain saldırıdan bir gün önce Facebook'taki sayfasında, "Beytüşşebaptır burası batıda şafak sayanların değil teskereye bir gün kala şehit olanların yeri" diye yazdığı ortaya çıktı. Karakuş, Facebook'taki sayfasında cuma günü saat 14.23'te duvarına şunları yazmıştı: "Burası ne cennet ne harikalar diyarı. Burası insanların sustuğu mermilerin konuştuğu, güllerin yerine barutun koktuğu, ırmakların yerine kanların aktığı, kuşların ucmaya kurtların yaşamaya korktuğu kato besta gabar dağlarının tam ortası. Şırnak Beytüşşebap'tır burası. Batıda şafak sayanların değil tezkereye bir gün kala şehit olanların yeri. Not yazan Onur Karakuş....."
 
Şehit Yüzbaşı Okul geçen yıl evlenmişti
 
Şehit Jandarma Yüzbaşı Erdal Okul'un memleketi Tokat'ın Turhal İlçesi Ataköy Köyü'nde büyük üzüntü yaşanıyor. Okul'un şehit haberinin ulaşmasının ardından şehidin köydeki akrabaları ve yakınları yasa büründü. Şehidin babası İsmet Okul'un 2 yıl önce vefat ettiği, annesi Nafiye Okul'un İstanbul'da oğlunun yanında yaşadığı öğrenildi. 4 kardeş olduğu bildirilen şehidin kardeşlerinden birinin emekli astsubay olduğu, şu anda Afganistan'da çalıştığı, diğer bir kardeşinin de ABD'de çalıştığı belirtildi. Zaman zaman köye gelerek yakınlarını ziyaret ettiği kaydedilen şehidin, geçen yıl Ankara'da Yasemin Okul ile dünya evine girdiği öğrenildi. Acı haberin ulaşmasının ardından köyde 'sala' okutulurken, şehidin köy mezarlığında babasının mezarının yanında toprağa verileceği bildirildi.
 
Jandarma Yüzbaşı Erdal Okul'un askeri uçakla getirildiği cenazesini Tokat Havaalanı'nda karşılayan eşi Yasemin Okul ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.
 
Son yolculuğa Arapça ağıtlarla uğurlandı
 
Şehit Jandarma Komando Er Yusuf Aktan'ın cenazesi, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından, memleketi Adana'daki baba evine getirildi. Arapça ağıtlar yakan şehidin yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı. Baba İbrahim Aktan, son olarak 12 Ağustos Cuma günü akşam saatlerinde telefonla görüştüğü oğlunun terhisine, 3 ay kaldığını söyledi. Baba Aktan, 'Askerde komutan postası olarak görev yapıyordu. Artık bu acı bitsin, başkasının yüreği yanmasın. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Başbakan'a söyleyeceğim tek şey, bu acıyı bitirsin. Başkasının canı yanmasın' dedi.
 
Şehit Aktan için Sabancı Merkez Camisi'nde tören düzenlendi. Törene Aktan'ın annesi Asiye, babası İbrahim ile diğer yakınlarının yanı sıra, Adana Valisi İlhan Atış, askeri erkan, AK Partili milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı. Törene, şehidin terhis olan asker arkadaşlarından Göktürk Alışkan ve Serdar Şahin de geldi. Alışkan ve Şahin, şehidin annesi Asiye ve babası İbrahim'in elini öperek başsağlığı diledi. Şehidin anne ve babası da oğullarının arkadaşlarına sarılarak ağladı. Şehidin cenazesi için, ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Törenin bitiminde, şehidin cenazesi kortej eşliğinde top arabasında bir süre taşındıktan sonra, Adana Asri Mezarlık Şehitliği'nde toprağa verildi.
 
AA