İl genelindeki tüm ilköğretim kurumlarının katıldığı yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin önümüzdeki günlerde Aydın Valisi Mustafa Malay tarafından ödüllendirileceği belirtildi.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Çobanoğlu, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü'nce her yıl olduğunu gibi bu yılda “15. Ağız ve Diş Sağlı Etkinlikleri” kapsamında resim ve şiir yarışmaları düzenlendiğini söyledi. İlköğretim okullarının birinci kademelerinde okuyan öğrencilere ağız ve diş sağlığının yaşamdaki öneminin vurgulanması, diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması ve bilincin aşılanması için yarışmaların düzenlendiğini belirten Çobanoğlu, “Koruyucu hekimlik çalışmaları çerçevesine sağlıklı nesiller yetiştirmek için düzenlediğimiz etkinlikler kapsamında dereceye giren öğrenciler belirlendi. Müdürlüğümüzde düzenlenen ağız ve diş sağlığı konulu yarışmalara resim yaparak ve şiir yazarak katılan toplam bin 140 öğrenciye diş fırçalamaya teşvik ve ödünlendirmek için il genelindeki okullarımızda diş fırçası ve diş macunu dağıtımı yapıldı. Amaç çocuklarımızı resim ve şiir ile yarıştırarak ödül ve hediyeler vermek değil; konuyu gündemde tutarak çocukların bilinçlendirilmesini ve bu güzel alışkanlıklarının ömür boyu kazanılmasını sağlamaktır. Tüm öğrencilerimizi ağız ve diş sağlığına önem vermelerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.
Yarışmalarda resim dalında Aydın Özel Başak İlköğretim Okulu öğrencisi Aria İdil Kadirli ve şiir dalında da Karaman Kılbasan İlköğretim Okulu öğrencisi Selin Şaşma'nın birinci seçildiğini açıklayan Mehmet Çobanoğlu, bu öğrencilerle birlikte diğer dereceye giren öğrencilerin Aydın Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda Çarşamba günü düzenlenecek olan törenle ödüllendirileceğini ifade etti. Öğrencilere ödüllerinin Aydın Valisi Mustafa Malay tarafından verileceğini bildiren Çobanoğlu, dereceye giren toplam 20 eserin 26 Mart-2 Nisan tarihleri arasında sergileneceğini dile getirdi. Çobanoğlu, serginin bu süre içerisinde vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak gezilebileceğini sözlerine ekledi.