Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı"na çelenk sunumu gerçekleştiren Sökeli Diş Hekimleri, daha sonra Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı makamlarını ziyaret etti. Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle hafta içinde Söke"nin çeşitli okullarında taramaların yapılacağı, toplumu bilinçlendirmek üzere çeşitli faaliyetlerin gerçekleştirileceği öğrenildi.
Çelenk sunum töreninde bir açıklama yapan Aydın Diş Hekimleri Odası Söke Temsilcisi Talat Kadir Sezgin, diş hekimleri günü ve toplum ağız, diş sağlığı haftasının 100. Yılını tamamlamış olmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Ağız ve diş sağlığı problemlerinin insanların karşılaştığı en büyük sağlık sorunlarından bir olduğuna dikkat çeken Sezgin; “Ağız ve diş sağlığı haftası vatandaşların dikkatini çekmek, bilinçlendirmek üzere önemli bir hafta” dedi. Mesleklerini icra ederken çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını ifade eden Aydın Diş Hekimleri Odası Söke Temsilcisi Talat Kadir Sezgin; “Özellikle diş sağlığı hizmetlerinin birliğimizce, özelden hizmet alımı şeklinde olması gerektiği konusunda ısrarlarına rağmen, kamudan hizmet alımına ağırlık verilmesi hem kamudaki hem de kendi muayenehanelerinde görevini yapan meslektaşlarımızı zor duruma düşürdüğü açıkça ortadadır” diye konuştu.
KAYMAKAM BELDE VE KÖY TARAMALARINA AĞIRLIK VERİLMESİNİ İSTEDİ
Sökeli Diş Hekimleri Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle gerçekleştirdiği çelenk sunumu sonrasında İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan"ı makamında ziyaret etti. Her konuda olduğu gibi eğitim ve bilinçlenmenin sağlık konusundaki önemine değinen Kaymakam İsmail Demirhan; ağız ve diş sağlığı haftasını önemsediğini belirtti. Ağız ve diş sağlığı konusunda eğitimin çocuklar ve gençlerden başlaması gerektiğini söyleyen Kaymakam Demirhan; “Toplum olarak ağız ve diş sağlığı konusunda maalesef yeterli bilince sahip değiliz. Hafta dolayısıyla yapılacak etkinlikleri ve taramaları sadece yılda bir hafta değil, bir yıla yaymak gerekir. Bu nedenle sizler ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından belde ve köy okullarında aramalar ve eğitimlere ağırlık verilmeli, diye düşünüyorum. Bu vesile ile tüm diş hekimlerimizin haftasını kutluyorum” dedi.