Gazetecİ-yazar Abdi İpekçi cinayeti ve 2 ayrı gasp suçundan hükümlü Mehmet Ali Ağca"nın avukatları, müvekkillerinin tahliye talebini reddeden Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi"nin kararına Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi"ne yaptıkları itiraz da reddedildi.

Malatya"da yaşayan ailesine yakın olabilmek için Sincan Cezaevi"ne nakledilmesinin ardından, serbest bırakılması için girişimlerde bulunan Mehmet Ali Ağca"nın ikinci başvurusu da kabul edilmedi. Ocak ayı başında müddetnamesinin yanlış olduğunu belirterek, tahliye talebinde bulunan Ağca"nın istemi Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmişti. Bunun üzerine Ağca"nın avukatları Yılmaz Aboşoğlu ve Gökay Gültekin, bu karara itiraz etti.

"Bu ülkenin evladı"

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi"ne gönderilen itiraz dilekçesinde, “Unutulmamalıdır ki Mehmet Ali Ağca da bu ülkenin evladıdır. Suçlu ise cezasını yasalar çerçevesinde fazlasıyla çekmiştir” denildi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye tabenin reddine yapılan itirazın da reddine karar verdi. Mahkeme, kararda red gerekçesi belirtmedi. Kararla, Ağca"nın 2008"de tahliye olma ihtimali de ortadan kalktı. Ağca, müddetnamesinde belirtildiği gibi 18 Ocak 2010"da tahliye olabilecek.