Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ödül töreninde, 13 farklı kategoride plaket takdim edildi. Gecede emektar gazeteciler onur belgesi, genç gazeteciler ise teşekkür belgesi aldı. ADÜ Kongre Merkezinde dün düzenlenen törene protokol üyeleri geniş katılım gösterdi.

AGC Başkanı Semra Şener’in ev sahipliği yaptığı ödül törenine Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, , Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan,  İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Söke Belediye Başkanı Süleyman ToyranGermencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Ak Parti İl Başkanı Ömer Özmen çeşitli oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ve basın mensupları katıldı.

HEDEFİMİZ BASININ BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE GELİŞİM GÖSTERMESİ

Ödül töreninde gecenin ilk konuşmasını yapan Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, ”Bugün sansürün kaldırılışının 109. Yıldönümü. Basın yasama, yürütme, yargıdan sonra 4. güç olarak gelir. Basın özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmazıdır. Basının özgür olmadığı ülkede özgürlükten bahsetmek olanaksızdır. 106 meslektaşımız tutuklu durumda. Bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları en büyük temennimizdir. Türk adaletinin tecelli etmesini bekliyoruz. Gerçek gazeteci gerçek suçlunun ortaya çıkarılması için çalışandır. Türk basını 15 Temmuz hain darbe girişiminde kendini tüm dünyaya ispatlamıştır. Her bir meslektaşımın başarısıyla gurur duymaktayım. Hedefimiz yerel basının her yıl bir önceki yıla göre gelişim göstermesiydi. Her yıl Aydın basını gelişim göstermektedir. Geçen yıl bir kampanya başlattık. Her gün, her eve, her işyerine bir gazete almanızı rica ediyorum. Evinize ekmek alır gibi süt alır gibi gazete almanızı istiyoruz. Eğer gazetelerin hepsi satılsa gazeteciler maddi kaygı yaşamadan daha rahat çalışabilirler. Biz gazeteciler yayın hayatlarımızın devam etmesi için çok büyük emek veriyoruz” dedi.

ÜLKE MENFAATLERİNE TERS HABERLER YAPILMAMALI

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, ”Bugün özel bir gün. Basının milli görüşü olması gerekiyor. Hepimizin müşterek hedeflerimiz var. Hedefimiz ülkemizin bekasıdır. Bu ülkeyi daha yaşanılır bir hale getirmek için kırmızı çizgilerimiz var. O çizgilere herkesin riayet etmesi lazım. Ülkenin beka sorunu ortaya çıktığında eleştirecek hiçbir şey kalmaz. Şimdi Suriye’de kim kimi eleştirebilir. Ortada ülke kalmadı. Bu ülkeye zarar verecek hiçbir şeyi yapmamız lazım. Basında keza o kırmızı çizgiyi muhafaza etmek zorundadır. Ben 35-40 civarı ülkede bulundum. En gelişmiş batılı demokrasiler ve diğer ülkeler dahil hiçbir zaman o ülkenin milli menfaatlerine ters hareket etmemişlerdir. Aydın’da benim gördüğüm nitelikli bir topluluk gördüm. Bu çok memnuniyet verici bir şey. Şehrimizin çıkarlarını gözetmemiz lazım. Şehrimizin iyi haberlerinin yapılması lazım. Basına bu konumda çok büyük bir misyon düşüyor. Ben Aydın’ın görevini hakkıyla yerine getirdiğine inanıyorum” dedi.

HABER YAPACAĞINIZ ZAMAN BİLGİLERİN DOĞRULUĞUNU KONTROL EDİN

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, “Biz geçen sene olduğu gibi bu senede AGC’nin isteğini kıramadık. Kapımızı AGC etkinlikleri için açtık. Üniversitemiz her şeyiyle yeni. İletişim Fakültemiz de yeni. Gelişime, değişime ve ortaya çıkan yeni teknolojik ürünlere hızlıca adapte olan bunu da toplumun hizmetine sunan toplumla birlikte hareket etmeye çalışan bir üniversiteyiz. Gayretimizi sonuna kadar gösteriyoruz. O kadar güzel bir memlekette yaşıyoruz ki bazen bu güzelliğin farkına varamıyoruz. Denizdeki balık gibi biz de olayların farkında değiliz. Bir toplantı gerçekleştirdik üniversitemizde, yeni gelecek olan öğrencilerimiz için. Sayıyı kabataslak belirledik ve bu sene 60 binin üzerinde öğrenci bekliyoruz. 13 bin yeni öğrenci gelecek. Barınak imkanlarıyla, çalışanlarıyla ve her şeyiyle öğrencilerimiz için hazırlık yapıyoruz. İhtiyaç olduğu zaman, talep edildiği zaman ya da biz de onların ayağına giderek toplumda ki bu tür aktivitelere de destek olmaya çalışıyoruz. Gazeteciliğin, muhabirliğin, insanlarla iletişim kurmanın temeli benim için Hucurat Suresi 6. Ayette yatar. Allah der ki, Ey iman edenler biz size bir fasık size haber getirdiği zaman o haberi mutlaka araştırın. Eğer araştırmazsanız o haber hüzünden bir topluluk, bir camia, bir cemiyet, bir insan grubu hatta bir devlet zarar görebilir. Bu haber iftira olabilir. Bu ayet net ve kesin çizgilerle olayı belirliyor. Camiada inanılmaz güzel yazılar yazan insanlar var. Ulusal basında yer alacak kabiliyete sahip insanlar var. Kişiyi rencide ederken, kişiye bir şey söylerken onun doğru olmadığını bile bile yazı yazarken nasıl olsa bu savcılıktan kurtulur lafını ben çok duydum. Artık bu teknik olarak çözülmüş bir şey. Basın savcısından kurtulabilirsiniz ama Allah’tan kurtulamazsınız. Akademik manada size destek vermek için ADÜ olarak biz buna talibiz. Teknokent, hastane ve yeni oluşumlarla ilgili gelişmelerimiz var. Aydın’ın kalbi dediğimiz yer oluşmaya başladı” dedi.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

cats-(2).jpgcatskl.jpglll.jpgimg_1208.jpg