Susurluk davası kapsamında aldığı 5 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra Yenipazar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda cezasını çeken İçişleri eski Bakanı ve DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın bugünkü ziyaretçisi DP eski bakanlardan İsmet Sezgin oldu. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ziyaret için izin alan İsmet Sezgin’e DP İstanbul eski İl Başkanı Mete Kalyoncu ve DP Aydın eski İl Başkanı Adnan Çukur eşlik etti.
Öğle saatlerinde Yenipazar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gelen DP’li eski bakanlardan İsmet Sezgin, yaklaşık 20 dakika içeride kalarak Mehmet Ağar ile görüştü. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sezgin, “Sayın Ağar sevdiğim bir dostum ve partilimdir. Mehmet Ağar’ı gayet iyi ve çok sağlıklı gördüm. Buda beni çok memnun etti. Kendisi içeride sürekli kitap okuyor ve sık sık spor yapıyor. Ayrıca Ağar, Yenipazar halkından gördüğü ilgiden son derece memnun olduğunu bana iletti. Onlara teşekkür ediyor” diye konuştu.
Sezgin, Mehmet Ağar’ın cezaevinde olmasını bir kaza olarak nitelendirdi. Ağar’ın “Hizmet Kusuru” açıklamasını hatırlatan Sezgin, “Sayın Ağar bir kazaya uğradı. Herkesin başına gelebilecek bir durum. Biz de zamanında böyle şeyler yaşadık. Siyasete girdiniz mi böyle şeyler olabiliyor” diye konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png