Seçim kaybetmesi halinde, DP liderliğini bırakacağını meydanlarda haykıran Mehmet Ağar, seçimden hemen sonra bu sözünü tuttu ve köşesine çekildi. Ancak çok geçmeden, Ağar hiçbir şey olmamış gibi, partisinin başına geri döndü.

DP lideri yazılı istifa verip gitmiş, yazılı açıklama yaparak koltuğuna geri dönmüştü yani. Tabii dönerken yeni bir söz vermişti:

-Kongreye kadar buradayım.

Kongre vakti gelip çattı ama, seçimlerden önce ismini "Sözünün eri MEHMET" olarak reklam afişlerine kazıyan Ağar, bir kez daha sözünü tutmadı ve kongre tarihini Mayıs'a erteledi.

Ağar'ın aldığı bu karar DP'lilerden büyük tepki gördü:

-KORKAK MEHMET

Genel Başkan adayı olan Süleyman Soylu, Nevval Sevindi ve Serhan Yücel, alınan kararı demokratik bulmuyor.Sevindi, mayıs ayına ertelenen kongrede adaylığının devam edip etmeyeceği konusunu ekibiyle birlikte değerlendireceğini ifade ederek, “Ekibimle birlikte değerlendirmelerde bulunup, önümüzdeki günlerde kararımı vereceğim” dedi.
Genel Başkan adaylarından Serhan Yücel de yaptığı yazılı açıklamada kongre sürecinin iptal edilmesinin ardından Genel Başkan Ağar"ı sert bir dille eleştirdi. Yücel, “kongreden kaçmakla” suçladığı Ağar"ın bu davranışının “koltuk sevdasının en uç örneği olarak tarihe geçeceğini” öne sürdü.

Ağar'ı kaçmakla suçlayan bir diğer aday Süleyman Soylu ise, yarışı sürdüreceğini ve Mayıs'a kadar çalışacağını belirtti.