Star gazetesi yazarı Hadi Özışık ta tartışmaya telefonla katıldı. Özışık adaylardan Çağrı Erhan'ın yüzde 5,4 oy alan Ağar'ın ekibinde yer aldığını söyleyerek, yarışta Soylu'ya şans tanıdı. İşte Özışık'ın seçimle ilgili görüşleri:

"16 aday var ama en ciddi iki aday var. Süleyman Soylu ve Çağrı Erhan. Cindoruk'un adaylığını onaylayan Genel Kurul Üyeleri arasında Çağrı Erhan da vardı. Şimdi aday oldu.

Merkez sağı kurtaracağım diyen Çağrı Erhan Ağar'ın yardımcısı en az Ağar kadar günahkar birisi. Merkez sağın bu hale gelmesinde rol oynayan Ağar'ın yanında Erhan da vardı. Delege aldatılmak istenmiyor. "Başımı öne eğmekten bıktım başım dik gezmek istiyorum" diyor. 'Beni utandırmayın' diyor. İki genç yarışacak ama Soylu'yu daha şanslı görüyorum."

Demokrat Parti (DP) kongresine sayılı günler kaldı. Pazar günü yapılacak kongrede 16 aday yarışacak. Süleyman Soylu adaylar arasında öne çıkan bir isim.

Soylu, 24'te Serdar Cebe'nin sorularını yanıtladı..Partisinin yüzde 5.4 oy almasına rağmen çeşitli yerlerde yüzlerce araçlık konvoylarla karşılandını söyleyen Soylu, bunu da halkın alternatif arayışına bağladı. Soylu, aday bolluğunu sağlıklı bir işaret olarak gördü.

"Çiller'in emanetçisi" yakıştırmalarına da değinen Soylu şunları söyledi:

"Siyaseti aktif olarak bıraktıktan sonra Çiller'le görüş alışverişinde bulunduk. Parti kokusunu almış terbiyesiyle yetişmiş birisini vizyon koyması gerektiğini belirtiyor. Yeni bir soluğun Türk siyasi hayatına girmesini istiyor.

Ya geçmiş siyasi alışkanlıklar devam edecek ya da sivil katılımcı şeffaf siyaset anlayışının hakim olduğu bir döneme gireceğiz. Sayın Çiller'le elbette yakınlığımız var. Bunu kamuoyu elbette biliyor. "