Susurluk davasından 5 yıl hapse mahkum olan ve infaz yasası uyarınca 2 yıl cezaevinde kalacak olan eski bakan Mehmet Ağar, gelecek yıl denetimli serbestlik yasasından yararlanıp özgürlüğüne kavuşabilecek.

BÖYLE TESLİM OLMUŞTU...

Mehmet Ağar’ın, suç tarihinde yürürlükte olan eski infaz kanunu uyarınca 5 yıllık cezasının 2,5 yılını cezaevinde geçirmesi gerekiyor. 5 yıllık ceza, şartla salıverilme süresi yarı oranında indirilerek hesaplanıyor. Buna göre 2 yıl 6 ay cezaevinde kalması gereken Ağar’ın cezasından her ay için de 6 gün düşülüyor. Böylece toplam 30 ay cezası olan Ağar’ın 180 günü yani 6 ayı da infazdan düşüyor. Böylece geriye net 2 yıl kalıyor.

AĞAR YENİPAZAR'DA YALNIZ OLMAYACAK

Bu sürenin bir yılının Aydın Yenipazar ilçe cezaevinde geçirecek olan Ağar, bir yılın ardından, yeni çıkan Denetimli Serbestlik Kanunundan da yararlanabilecek. İyi halli olan hükümlüler, bu yasa gereği cezalarının son bir yılını dışarıda geçirebiliyor.

Bu durumdakiler hakkında, yurt dışına çıkış yasağı, elektronik kelepçe, kamuda zorunlu çalışma, belli bir bölgede ikamet etme gibi denetim tedbirleri uygulanıyor. Ağar’ın denetimli serbestlik yasası gereği, 2013 yılı Nisan ayında serbest kalma ihtimali bulunuyor.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg