Son yıllarda İnşaat sektöründe yaptığı yatırımlarla ön plana çıkan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Uludağ'daki Ağaoğlu My Resort Oteli'nde düzenlediği toplantıda şirketinin yaptığı yatırımları ve hedeflerini anlattı.

Uludağ"daki otelinde şirketlerinin hedefleriyle ilgili toplantı düzenleyen Ali Ağaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın İstanbul için düşündüğü projesini bilmediğini, ancak İstanbul"un akıllı tüm çılgınlıkları kaldırabileceğini söyledi. "Çılgınlığı zaten yaptık, İstanbul"un affedersiniz içine yaptık. Dünya başşehri yapacağız diye getirdik, gecekondu başkenti yaptık" diyen Ağaoğlu, taşeronluğu kaldıracağını söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu"nun bu önerisini ise "Fransız kalmak" olarak değerlendirdi. Paris Hilton ile 1 milyon dolarlık reklam filmi için anlaşamadığını belirten Ağaoğlu, THY"nin kendisine dolaylı yollardan reklam filmi önerdiğini, 5 milyon TL istediğini, anlaşmaları halinde buradan gelecek parayı eğitime bağışlayacağını açıkladı.

"NAFTALİNLİ DOLARLARLA KONUT SATTIK"

Ağaoğlu, geçen yıl söyledikleri gibi çarkların çalışması için hiç ağlamadan, karlarından fedakarlık yaparak yüzde 20 oranında büyüme göstererek 1 milyar TL"lik ciroya ulaştıklarını söyledi. Türkiye"nin dünyada kendi gücünün farkında olmayan ender ülkelerden biri olduğunu söyleyen Ağaoğlu, insanların evine iki mi yoksa bir ekmek mi almak için düşündüğü 2009 yılındaki krizde, My City Bahçelievler projesi satışında, bir hafta içersinde inanılmaz bir satış grafiğine ulaştıklarını belirtti. Bu süreçte, insanların konut almak için naftalinli dolarları ve TL"leri poşetler içersinde getirdiklerini açıklayan Ağaoğlu, kriz sürecini başarılı bir şekilde atlatan Türkiye"de, ayağımıza kurşun sıkmamamız halinde 2011"in, geçen yıldan çok daha iye geçeceğini savundu.

"İSTANBUL AKILLI ÇILGINLIĞI KALDIRIR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın İstanbul için düşündüğü çılgın projesiyle ilgili görüşünü açıklayan Ali Ağaoğlu, Başbakan"ın kafasından ne geçtiğini bilmediğini kaydederek, şöyle konuştu:

"İstanbul bütün çılgınlığı kaldırır. Akıllı çılgınlığı da kaldırır. Biz zaten çılgınlığı yaptık. Affedersiniz İstanbul"un içine yaptık. Dünya başşehri yapacağız diye getirdik gecekondu başşehri yaptık. İstanbul"da belediyenin kaynak sorunu yaşaması gibi bir problemi olmaz. İstanbul dünya başşehri olacak bir yer. Eğer doğru proje üretirseniz, İstanbul"da kaynak çok. Siyasetçinin görevi nedir? Halkın gelir seviyesini, refah seviyesini yükseltmektir. Bugün kentsel dönüşüm yasasını doğru işletin, İstanbul"a değil, Türkiye"nin bütün kaynaklarına bütün borçlarını ödeyebileceği kaynağı İstanbul"da yaratacağınız gibi vatandaşların da zenginleşmesini sağlarsınız. Gayrimenkullerinin değer kazanmasıyla."

"LÜKS SEMTLERDE GECEKONDULAR"

Maslak Projesi kapsamında inşaatlarda çalışmak için en az 5 bin düz işçi alacaklarını belirten Ali Ağaoğlu 2011 yılı içersinde farklı ve yeni projelerinin startını vereceklerini anlattı. İstanbul"un en lüks semtlerinde dahi gecekondular bulunduğunu belirten Ali Ağaoğlu, İstanbul"da 3 milyon 900 bin konut stoku bulunduğunu bunların yüzde 70"inin oturulacak nitelikte olmadığını, bunların 10–15 yıllık bir süreçte değiştirilmesinin düşünülmesi halinde, göç ve nüfus artışı dikkate alındığında yılda en az 300 bin konut yapılması gerektiğini açıkladı.

Grubunun, inşaatın yanı sıra HES projelerinde de çok iddialı olduğunu, halka açılmak için başlattıkları çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade eden Ali Ağaoğlu, Londra"da oğlu Ali Can için satın aldığı iki dev kule inşaatı ile Ağaoğlu markasını uluslararası arenada markalaştırmak istediğini açıkladı.

"KILIÇDAROĞLU OLAYA FRANSIZ"

Bir soru üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun "taşeronculuğu kaldıracağız" açıklamasını yanıtlayan Ali Ağaoğlu, Kılıçdaroğlu"nun bu sözlerinin, bu piyasaya Fransız kaldığını gösterdiğini söyledi. "Bu sözler, Milli Eğitim Bakanı"nın, okullar olmasa bakanlığı çok iyi idare ederim benzetmesi gibi" diyen Ali Ağaoğlu, taşeronculuğun kaçak işçi çalıştırmak olmadığı gerçeğini öğrenmesi için Kılıçdaroğlu"nun sahaya inmesi gerektiğini belirtti.

UCUZ KONUT UYARISI

inşaat sektöründe son günlerde ucuz konut modasının çıktığını belirten Ali Ağaoğlu, maliyetlerdeki artışa dikkat çekerek bu konuda şu uyarılarda bulundu:

"Özellikle son dönemde çok ucuz konut modası çıktı. İyi de bir satış grafiği yakaladı diye düşünüyorum. Orada bir sıkıntı yaşanabilir. Özellikle demir fiyatını söyleyeyim. Yaklaşık 3– 4 aylık zaman periyodunda 800 liralardan tonu şu anda bin 400 lira seviyelerine geldi. Çok ciddi artış var. Çimentoda yüzde 30 bir artış gerçekleşti. Maliyetlerde bir şişme oluyor. "Ucuz konut üretiyorum" diyen firmaların bazılarını açıkça dikkatle izliyorum. Orada bir sıkıntı inşallah yaşanmaz. O noktaya parmak basmak istiyorum. Çünkü maliyet artışları firmaları bazen, "çok ucuz konut üretiyorum" diyenleri sıkıntıya sokabilir!"

REKLAM TEKLİFLERİNİ DEĞERLENDİRİYORUM

Şirketinin reklam filminde oynadıktan sonra Yıldız teknik Üniversitesi"nde katıldığı bir etkinlikle THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topcu"nun dolaylı olarak kendisine reklam tekliğinde bulunduğunu, bunun içinde 5 milyon TL istediğini belirten Ali Ağaoğlu, bu paranın verilmesi halinde reklam filminde rol alacağını ve parayı da şirketindeki filmde olduğu gibi eğitime bağış olarak vereceğini söyledi.

Paris Hilton ile rol alacağı bir gömlek firmasının reklam filmi için istediği 1 milyon dolar parada anlaşamadıklarını, dolaysıyla bu çekimlerin gerçekleşmeyeceğini belirten Ali Ağaoğlu, Maslak Projeleri için çok özel ve güzel bir film çevireceğini söyledi.

ULUDAĞ"DA PLAN ADI ALTINDA PİLAV YAPILDI

Uludağ ile ilgili soruları da yanıtlayan Ali Ağaoğlu, "Uludağ Planı askıya çıktı diye biliyorum. Sona yaklaştık diyemiyorum. Uludağ tamamen bir yasal kaosun içine girecek diye düşünüyorum. Merakla da bekliyorum. Plana baktığı zaman planın "P"sinden anlamayan kişiye hazırlatılan bir plan. Yazık edecekler dağa. Plan değil pilav yapıyorlar. bu plandan dolayı mahkeme süreci yaşanacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Radikal