Maddi ve manevi destek isteyen Basketbol Milli Takım oyuncularının sesine kulak veren Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 'birer ev' sözüyle diğer iş adamlarına da 'ince' mesaj yolladı

Onlar bir ilki başararak, Basketbol Milli Takımı'nı dünyanın ilk 4'üne taşıdı... Gösterdikleri performansla bu millete 'Bayram da bir bayram' daha yaşattılar... Terlerinin son damlasına kadar salonda mücadele ettiler. Rakibin ismini de önemsemediler. İnandılar ve yarı finale kadar geldiler... Fildişi Sahilleri maçı ile başlayan süreçte, Rusya, Yunanistan, Porto Riko, Çin, Fransa ve Slovenya gibi devleri dize getiren 12 Dev Adam, sahaya koydukları yüreklerinin ve akıttıkları alın terinin karşılığında Türk milletinin sevgilisi oldular... Şimdi zaman; manevi desteğin yanında 'maddi' söylemlerin de hayata geçme zamanıdır... Bu konuda duyarlılığını gösteren Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 'Basketbol Federasyonu yönetimine haber yolladım. Finale kalmaları halinde çocukların hepsine birer ev benden' diyerek kapıyı araladı. Ağaoğlu'nun bu jestine diğer şirketlerin ve iş adamlarının da destek vereceği öğrenilirken, 12 Dev Adam'ın finale çıkması halinde 'paraya boğulacağı' konuşuluyor.

Final alkışı
CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Slovenya galibiyetinin ardından Milli Takım'ın soyunma odasını ziyaret edip, 'Final oynamanızı bekliyorum' dedi. Ay-Yıldızlılar, 'Şampiyon olacağız' diyen Gül'e alkışlarla söz verdi.

Maddi ve manevi destek bekliyoruz
12 Dev Adam'ın takım kaptanı Hidayet Türkoğlu, Slovenya maçı sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile canlı yayında bir telefon konuşması yaptı. Erdoğan'ın, 'Dualarımız sizinle. Serbest atışların isabeti gayet iyi. Bundan dolayı çok mutlu oldum' demesi üzerine, 'Keşke siz de burada olsaydınız, bizim yanımızda' karşılığını verdi. 'Allah sizi nazardan saklasın. Cumartesi akşamı başarınızın devamını diliyoruz. 12 Dev Adam gerçekten devleşiyor' temennisini ileten Erdoğan'a, Hidayet, 'Ben bu takımın hem kaptanı hem de abisiyim. Tüm takım adına maddi ve manevi desteklerinizi bekliyoruz' sözleriyle yanıt verdi.

Finale çıksınlar konuşuruz
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, '12 Dev Adam'ın gösterdiği başarının maddi karşılığının ne olacağı' yönündeki spekülasyonlara 'politik' cevaplar verdi. Demirel'in, 'Takımımız olağanüstü bir başarı gösteriyor. Bizlere çifte bayram yaşattılar. Bunun maddi karşılığı konuşulmaz. Bu tür spekülasyonlar oyuncuların konsantresini bozabilir. 12 Dev Adam Sırbistan'ı yenip, finale çıktığı takdirde biz de gerekeni yapırız' diye konuştuğu öğrenildi.

Yönetmelik ne diyor?
Sporcularımızın uluslararası müsabakalarda gösterdiği başarılara karşılık devletten alacağı ödüller farklılık gösteriyor. Kulüp başarılarında sporculara altın, gümüş ve bronz olmak üzere 300, 200 ve 100 Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası verilirken, milli takımlarda ise bu rakamlar artıyor. 12 Dev Adam buna göre; şampiyon olursa her sporcu 500 Cumhuriyet Altını kazanacak. Takımın 2. olması halinde ise ödülün miktarı 400 Cumhuriyet Altını olacak. Devler turnuvayı 3. olarak tamamlarsa ödül de 300 Cumhuriyet Altını ile sınırlandırılacak.

Biletler karaborsa
Türkiye ile Sırbistan arasında yarın gece oynanacak Dünya Basketbol Şampiyonası yarı final maçı için satışa çıkan tüm biletlerin tükendiği öğrenildi. Buna karşılık satılan biletlerin bir bölümünün 'karaborsa'ya düştüğü ve maç günü 1000 TL'den satılacağı öğrenildi. İstanbul Emniyeti bu konuda Sinan Erdem Spor Salonu'nun çevresini ablukaya alacak.