Komşusu Nazmi Karbuz"un 13 meyveli ağacını kestiği iddiasıyla yargılanan Hülya Avşar hakim karşısına çıktı. Avşar mahkeme heyetini "merhabalar" diye selamladı.

Sanatçı Hülya Avşar ile komşusu emekli memur Nazmi Karbuz arasındaki hukuk savaşı 2002 yılında başladı. Yerel mahkeme, 2007 yılında delil yetersizliğinden Avşar"ın beraatine hükmetti. Karbuz, temyiz etti.

Karbuz"un istemini inceleyen Yargıtay 9. Ceza Dairesi, yerel mahkeme kararını üçüncü kez bozdu. Davanın yeniden görülmesine önceki gün devam edildi. Duruşmaya, şüpheli Avşar, avukatı Güven Gülbak ile şikayetçi Karbuz da vekili Serpil Akbayır ile birlikte katıldı. Avşar, duruşma salonuna girerken mahkeme heyetini, “Merhalabar” diyerek selamladı. Mesleğinin “sanatçılık” olduğunu söyleyen Avşar, aylık gelirini ise 30 bin TL olarak beyan etti.

Mahkeme, Yargıtay"ın bozma kararında belirtilen, CMK"nin 231"inci maddesinin uygulanması için gerekli olan, sanığın sabıkasız olması ve şikayetçinin zararının karşılanması gibi şartların oluşup oluşmadığının tespitine karar verdi. Bunun üzerine söz alan Karbuz"un avukatı Akbayır"ın tepkisi ise sert oldu: “Olayın üzerinden neredeyse 7 yıl geçti. Müvekkilim bu sürede yaşlandı. Her şey bir telefona bakardı. İnsan bir telefon açıp özür diler. Sanığa ceza verilmesi durumunda "iyi hal"indirimi uygulanmasın. Zaten kendisinin ne iyi halini gördük ki bu yasadan faydalansın.” Bu sözler üzerine kendisini tutamayan Avşar, avukata dönerek, “Yapmadığım bir şey için özür dileyemem” deyince, mahkemece kendisine söz verilmeden konuşmaması konusunda uyarıldı. Duruşma ertelendi.