Olay, Kocaali ilçesi Demiraçma köyünde meydana geldi. Mehmet B. (48), ağabeyi 60 yaşındaki Selahattin B.’yi bıçakla öldürdü.

Evleri yan yana olan Selahattin B. ve kardeşi Mehmet B., bir süre önce arazi anlaşmazlığından ötürü kavga etti. Bu olaydan sonra ağabey Selahattin B. kendi evinin önündeki fındık filizlerini bertaraf etmek için ataş yaktı.

İddialara göre kardeş Mehmet B. dumanın kendi evine geldiğini iddia ederek ağabeyinin ateşi söndürmesini isteyerek tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine sinirlenen Mehmet B. evden aldığı ekmek bıçağı ile ağabeyini sol böbreğinden bıçakladı.

Yaralanan Selahattin B.’nin oğlu Erdal B.’nin de amcasına olayın ardından elindeki kuru sıkı tabancayla ateş ettiği iddia edildi.

Böbreğine darbe alan ve çok kan kaybeden Selahattin B. olay yerine gelen ambulansla önce Kocaali Devlet Hastanesine kaldırıldı, buradan Karasu Devlet Hastanesine sevk edilirken yolda hayatını kaybetti. Selahattin B.’nin cenazesi Demiraçma köyünde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Ağabeyini öldürdüğü iddia edilen Mehmet B. ise saklandığı fındık tarlasında jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

AĞABEY CİNAYETİ GÜVENLİK KAMERASINDA

Olayın bir komşularının güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği görüldü. Görüntülerde, önce Selahattin B.’nin yaktığı ateş görülüyor. Mehmet B. ateşin çıkardığı dumandan dolayı ağabeyi ile kavga etmeye başlayınca olay yerine siyah bir otomobille köy muhtarı gelerek duruma el koymak istiyor.

Muhtarın olay yerine geldiği esnada, kendisine ait evin bahçesinden fırlayan Mehmet B. elindeki bıçakla ağabeyine gitmek istiyor. Oğlu babasının gitmesini engellemek istese de başarılı olamıyor. Muhtarında durduramadığı Mehmet B., daha sonra kameranın görüş açısından çıkarak ağabeyini bıçaklıyor. Bıçaklama olayının ardından olay yerine gelen otomobilde bulunan bir kişinin daha inerek panik içinde Selahattin B.’nin evinin olduğu bölüme gittiği görülüyor.

Kuru sıkı tabancayla amcasını korkutmak amacı ile birkaç el ateş eden Erdal B ise daha sonra koşarak babasının durumunu kontrol etmeye gidiyor.

Diğer yandan Mehmet B.’nin de evinde güvenlik kamerası olduğu ve olay yerini çok net bir açıdan görmesine rağmen Mehmet B tarafından görüntülerin silindiği iddia edildi.