Afrodisyas Antik Kenti; Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne bağlı İzmir'de bulunan sanat birimlerince 2012 yılı yaz etkinlikleri kapsamında Ege'de bulunan yedi antik kentte düzenlenen Ege'deki Antik Kentlerde Sahne Sanatları Festivaline sevk sahipliği yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Başbakanlık Tanıtma Fonu desteği ile düzenlenen “Ege’deki Antik Kentlerde Sahne Sanatları Festivali” kapsamında dün akşam Karacasu’da bulunan Afrodisyas Örenyeri Antik Tiyatrosu’nda gerçekleşen ‘Klasik Müzik’ konserinde, İzmir Devlet Opera ve Balesi antik aryalarla beraber değişik eserlerden oluşan bir müzik ziyafeti verdi.

Girişlerin ücretsiz olduğu etkinlikte sanatseverler; müziğin ve Afrodisyas Antik Kenti’nin oluşturduğu muhteşem atmosfere hayran kaldı. Tarihin ve müziğin bir araya geldiği bu tür etkinliklerin daha da artmasını isteyen izleyiciler, etkinlikle ilgili memnuniyetlerini dile getirdi.

Afrodisyas Antik Kenti’ndeki müzik ziyafetini Karacasu Kaymakamı Ahmet Gencer, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Geyre Belediye Başkanı Hüseyin Gökçe ile Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ve yöre halkından izleyici grubu izledi.

Ege’deki 7 antik kentte düzenlenen Ege’deki Antik Kentlerde Sahne Sanatları Festivali’nin bundan sonra devam edecek olan programı ise şöyle:

05 Temmuz 2012 Asos (Çanakkale) İzmir Devlet Opera ve Balesi - KOLAJ

04 Ağustos 2012 Efes (İzmir) İstanbul Devlet Tiyatrosu - ANTİGONE

04 Ağustos 2012 Bodrum (Muğla) Anadolu Flarmoni Orkestrası ve Neşet Ertaş

11 Ağustos 2012 Hierapolis (Denizli) Trabzon Devlet Tiyatrosu DELİ DUMRUL

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png