Birleşmiş Milletlere bağlı ITC olan International Trade Centre"nin (Uluslararası Ticaret Merkezi) gelişmekte olan ülkelerle az gelişmiş ülkeler arasında teknik ve ticari işbirliğinin geliştirilmesini amaçlayan “Güney-Güney İşbirliği Projesi” kapsamında Türkiye"de bulunan Afrikalı heyet Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü"nü ziyaret etti.
Pamuk sektörüyle ilgili olarak kapasite geliştirme amaçlı gerçekleşen ziyarette Doğu Afrika ülkelerinden Tanzanya, Uganda ile Zambiya"da pamuk üreticisi ve fabrikacı olan yaklaşık 12 kişilik heyet Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü bünyesinde pamuk üretimi yapılan alanlarda incelemelerde bulunarak, Enstitünün teknik ekiplerinden brifing aldı.
Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği"nin koordinasyonunda gerçekleştirilen gezi kapsamında Doğu Afrika ülkelerinden gelen heyete Söke TARİŞ ve Aydın"daki incelemelerinin ardından gerçekleştirildiği inceleme gezisinde Afrikalı heyete, Enstitüde pamuk üretimiyle alakalı olarak gerçekleştirilen proje ve çalışmalar hakkında bir brifing verildi.
Türkiye tarımını özellikle pamuk tarımını yakından takip ettiklerini belirten Afrikalı pamuk üreticileri, Türkiye ile çeşitli ekonomik işbirlikleri gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini söyledi. Afrikalı heyet Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü"ndeki incelemelerinin ardından Türkiye"de pamuk üretiminin yoğun olarak yapıldığı Adana ve Hatay illerinde gerçekleştirecekleri ziyaretler için Nazilli"den ayrıldı.