AFRİKA Dini Liderler Zirvesi için Türkiye’de bulunan Afrika’nın farklı ülkelerinden dini liderleri ağırlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "ilk insan hakları evrensel beyannamesi olarak kabul edilen veda hutbesinde dil, din, ırk, dil farkı gözetilmeksizin bütün insanların eşit olduğu, can, mal ve namus güvenliğinin olduğu vurgulanmıştır" dedi. Gökçek, bu nedenle İslam dini ile terörü yan yana anmanın mümkün olmadığını, İslam’ın barış ve kardeşlik dini olduğunu söyledi.

Aralarında bazı Afrika ülkelerinin bakanları ve eski cumhurbaşkanlarının da bulunduğu Afrika Ülkeleri Dini Liderleri İstanbul’daki programdan sonra Ankara’yı ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından Gölbaşı’ndaki sosyal tesislerde konuk edilen yaklaşık 100 kişilik heyete yemek verildi. Yemekte Ankara’yı temsilen Polatlı İlçesi’nin Cibuti ile kardeş şehir olmasına vurgu yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de katıldığı programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İslam dini ile terörün yan yana olamayacağını, dinin kardeşlik olduğunu söyledi. Gökçek, "9 yıldır AK Parti ile Afrika’ya bakış açımız değişmiştir. Afrika’ya menfaat penceresinden bakmıyoruz, öncelikle dostluk ve kardeşliğe önem veriyoruz. Gerek Başbakanımız ve gerekse bizler, Afrika ile kucak kucağa olmak istiyoruz" dedi. Melih Gökçek yemekten sonra Afrika ülkelerinin dini liderlerine günün anısına birer plaket verdi.

ANKARA’YI POLATLI TEMSİL EDİYOR
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Afrika ülkeleri ile başlattığı ’kardeş şehir’ uygulaması çerçevesinde Ankara’yı Polatlı temsil etti. Polatlı, Kızıldeniz’e sahili olan Cibuti ülkesinin Cibuti şehriyle kardeş şehir ilan edildi. Cibuti ile Polatlı arasındaki dini ve sosyal gelişmenin sağlanması için, önümüzdeki yıllarda ikili ilişkilerin artarak devam edeceği vurgulandı. (AA)