Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Deniz Bank’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sergilediği "Afife" isimli gösteri sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde sergilenen gösteri, 1919 yılında Müslüman Türk kadınlarının sahneye çıkmasının yasak olduğu bir dönemde bütün olumsuzluklara karşın sahneye çıkan ilk Müslüman kadını olan Afife Jale'nin hayatı üzerine kurulu modern bale gösterisine sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Koreografını Beyhan Murphy'nin yaptığı, başrolünü ise Tülay Yalçınkaya'nın üstlendiği gösteriyi izleyen yaklaşık 2 bin kişi gösteriyi ayakta alkışladı.

Bodrum Belediyesi'nin desteğiyle yapılan festivalde sahne alan Afife Jale'nin trajedik mücadelesini anlatan temsili; Deniz Bank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, sunucu ve yazar Metin Uca, gazeteci Nebil Özgentürk ve ünlü piyanist Gülsin Onay da izledi.

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 29-30 Temmuz’da İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin “Kerbela” ve 2 Ağustos’ta Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin “Tango’s” temsilleri ile devam edip, 5-6 Ağustos’taki Moskova Akademik Klasik Bale Tiyatrosu’nun “Kamelyalı Kadın”ı ile sona erecek.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg