Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konutunda kabul ettiği olimpiyatın madalyalı sporcularıyla tek tek ilgilendi. Hepsiyle ayrı ayrı sohbet eden Erdoğan, Londra'ya gitmeden önce kendisine altın sözü verip bunu yerine getiren Servet Tazegül'e özel tebrikte bulundu. Erdoğan, 'Servet aferin oğlum. Sözünü tuttun ve hem annen hem de ülken için altın madalya kazandın. Sahada daha heybetli görünüyorsun. Bütün maçlarınızı izledim ve çok beğendim' diyerek genç sporcuyu kutladı.

ŞİMDİ GÜMÜŞ KABUL

VAN'dan Londra'ya uzanan serüvende gümüş madalya kazanma başarısı gösteren tekvandocu Nur Tatar, Başbakan'ın özel ilgisiyle karşılandı. Final maçı sonrası kendisini arayan Başbakan'la telefonda ağlayarak konuşan ve gümüş aldığı için üzülen Nur Tatar'ın başarısının önemini bir kez daha hatırlatan Erdoğan, 'Nur bak bu gümüş madalyan çok büyük başarı. Ama bir dahaki sefere gümüşü kabul etmem, altın madalya istiyorum. Hocalarınızı da kutluyorum' dedi.

GENÇSİN ÇOK ÇALIŞ

MİNDERİN yüz akı ve tek madalyalı sporcusu Rıza Kayaalp'e de nasihatlerde bulunan Başbakan Erdoğan, 'Senden altın madalya bekliyordum ama bronz aldın. Gençsin, daha çok çalış. Dünyanın sonu değil' ifadesini kullandı.

SPORCULARA birer iPhone telefon hediye eden Başbakan, 'Madalya törenlerinizi tıpkı maçlarınızda olduğu gibi ailecek izledik. İtiraf ediyorum, gözlerimiz doldu. Hatta gözyaşı döktük. WADA'dan kontrol sonuçları geldikten sonra ödüllerinizi en yakın zamanda ödeyeceğiz. Bundan şüpheniz olmasın' diye söz verdi.

Toplam ödül 5 milyon TL

Ödül yönetmeliğinde, olimpiyatlarda birinci olan sporcuya 2 bin, ikinci olana bin 500, üçüncülüğü elde eden sporcuya da bin Cumhuriyet Altını karşılığı para ödülü verileceği yer alıyor.
TÜRK sporculardan tekvandoda Servet Tazegül ve atletizmde Aslı Çakır Alptekin altın, yine atletizmde Gamze Bulut ve tekvandoda Nur Tatar gümüş, güreşte de Rıza Kayaalp bronz madalya kazandırmıştı.

HOCALARA % 5

ALTIN madalyanın sahibi sporcular 1 milyon 274 biner lira, gümüş madalyalı sporcular 955 bin 500'er lira, bronz madalyaya uzanan sporcu ise 637 bin lira para ödülü alacak. Toplamda Türk sporcular 5 milyon 96 bin lira para ödülünün sahibi olacak. Antrenörler ödülden yüzde 5, sporcunun kulüpleri ise yüzde 10 pay alacaklar.

Gamze Bulut okulu kırmış

DumlupInar Üniversitesi'nde Spor Yüksekokulu'nda öğrenim gören Aslı Çakır ve Gamze Bulut'un hocaları, kirli çamaşırlarını ortaya döktü! Aslı'nın iyi bir öğrenci olduğunu söyleyen hocaları, 'Gamze'nin epeyce eksiği var. Gamze ile de daha yakın ilgilenmek durumunda kalacağız' dediler.