İşte Cemil Çiçek'in toplantı sonrası yaptığı açıklamalardan satır başları...

"Bakanlar Kurulu toplantısında "pişmanlık yasası" ve af konusu gündeme gelmedi. Yaşanan acı olaylar nedeniyle terör konusu Türkiye'nin bir numaralı gündemi olmaya devam ediyor. Türkiye bu nedenle geçmiş yıllardan daha kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Bir taraftan askeri mücadele, tezkere, görevlendirme ve bunun gibi konular hakkında anlaşılmadık bir şey olduğunu sanmıyorum. "

"Gerekli tedbirler ne ise alıyoruz. İster "pişmanlık yasası" ister "af yasası" adına ne diyorsanız deyin. Pişmanlıkla ilgili bu güne kadar 8 yasa çıktı. Bu konular Türkiye'de çok istismar edilen konular. Hiçbir parti seçim beyannamelerinde, hükümet programlarında 'böyle bir yasa çıkaracağız' diye bir ifadeleri yok.

Böyle bir yasal düzenleme çalışması içinde değiliz. Geriye dönük 8 yasa bu ülkede ne gibi faydalar sağlamış bunu devletin yetkilileri değerlendirmeye devam ediyor."

"ABD, "Türkiye'nin savunma hakkı var' demiştir. Komşumuz bir Arap ülkesi ve bu konuda da bütün İslam ülkeleri Türkiye'ye destek olmuştur."

BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Cemil Çiçek ayrıca, 19-29 Aralık tarihlerinde boğaz köprüleri, otoyol ve toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını açıkladı. Çiçek kararla ilgili şöyle konuştu;

"19 aralık 2007 çarşamba günü saat 00.00'dan başlayarak 24 Aralık 2007
Pazartesi günü saat 05.00'e kadar kadar otoyol ve Boğaziçi köprülerinden
ücretsiz geçilecek.

20 Aralık 2007 Perşembe günü saat 00.00'dan başlayarak 23 aralık 2007
Pazar günü saat 24.00'e kadar belediyeler ve bunların kurdukları birlik,
müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden
vatandaşlarımızın geçmişte olduğu gibi yararlanmasıyla ilgili Bakanlar
Kurulu karar almıştır."