Bir hata ettim hakim bey, beni affedin" dedi. Mahkeme sanığa, hürriyetten yoksun bırakma ve cinsel istismar suçlarından 17 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası verdi.

İlköğretim 7’nci sınıf öğrencisi kız., İlkadım İlçesi’nde 2010 yılı temmuz ayında Samet Ç. ile tanışarak arkadaş oldu. İkili zaman zaman buluşup gezmeye başladı. Samet Ç. geçen yıl ocak ayında küçük kız ile gezerken ’Sana bir şey göstereceğim’ diyerek, mahalledeki boş bir eve götürdü. İddiaya göre genç kızla cinsel ilişkiye girmek isteyen Samet Ç., reddedilince küçük kıza tecavüz etti.

20 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI
Küçük kız , olayı annesine anlatarak, polise gidip şikayetçi oldu. Polis tarafından gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Samet Ç., hakkında Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne hürriyetten yoksun bırakma ve çocuğun cinsel istismarı suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ŞİKAYETÇİ OLMADI, TAHLİYE EDİLDİ
Yargılamalar sırasında geçen yıl mart ayında kız., sanık ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini söyleyerek şikayetçi olmadı. Bunun üzerine mahkeme sanığın üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığını dikkate alarak Samet Ç.’yi tahliye etti.

"BİR HATA ETTİM HAKİM BEY"
Bugün karar duruşmasına çıkan Samet Ç., "Birbirimizi seviyorduk. Zaman zaman gezip dolaşırdık. İsteğiyle bir kez ilişkiye girdik. Yaşının küçük olduğunu bilmiyordum. Bir hata ettik hakim bey. Beni affedin" dedi.

SON DURUŞMADA ŞİKAYETÇİ OLDU
Duruşmaya katılan küçük kız, önceki ifadelerinin aksine sanıktan şikayetçi olduğunu dile getirip, "Beni kandırıp bir eve götürdü. Orada ben istemediğim halde benimle ilişkiye girdi" diye konuştu.

Mahkeme, genç kızın olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu belirterek, Samet Ç.’yi çocuğun cinsel istismarı ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından toplam 17 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Kararın ardından sanık tutuklanarak cezaevine gönderildi.