Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi akreditasyon sürecinde sona yaklaştı. Avrupa Veteriner Eğitimi Kurumları Birliği’ne (EAEVE) 2005 yılında üye olduktan sonra akredite olmak için çalışmalara başlayan ADÜ Veteriner Fakültesi, çalışmalarının meyvesini toplamaya başladı. Akreditasyon sürecinde bir bir eksikliklerini tamamlayan ve yeni eğitim-öğretim bloklarıyla fiziksel altyapısını güçlendiren Fakülte, akreditasyonun ilk adımı olan “Approved- Onaylanma” adımını tamamlamak için gün sayıyor.

ADÜ Veteriner Fakültesi onaylanma aşamasını geçerse Ankara Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Elazığ Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültelerinden sonra Türkiye’nin EAEVE tarafından onaylanmış dördüncü veteriner fakültesi olacak.

EAEVE’nin 10-14 Ekim 2011 tarihleri arasında denetime gelerek dokuz madde halinde eksikliklerini ilettiği ADÜ Veteriner Fakültesi, bu eksiklikleri giderebilmek için yoğun bir tempo ile çalışıyor.
Akreditasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Eren, eksiklikleri tamamlamak için sadece Üniversitenin imkânlarını seferber etmesinin yeterli olmadığının altını çizerek, Aydın’ın güçlü aktörlerinin tam desteğini arkalarında görmek istediklerini söyledi. Eren, eksiklikleri giderme noktasında özellikle hayvan hastanesinin revize edilmesi noktasında acil desteğe ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Açılışının üzerinden 11 yıl geçtiği için yenileme yatırımına ihtiyaç duyan hayvan hastanemizde; acil klinik hizmetlerinin hastaneye monte edilmesi, izolasyon sorunun giderilmesi, yoğun bakım ünitelerinin projelendirilmesi, klinik laboratuvarının genişletilmesi, ara eleman sorununun çözümü, kayıt hizmetlerinin düzenli hale getirilmesi gibi kriterlerin acil olarak ele alınması gerekiyor. Üniversitenin bu eksiklikleri sadece kendi imkânları ile çözmesi uzun bir süreç anlamına gelir. Hayvan hastanemizin yenilenmesi ve eksiklerinin giderilmesi, yeni hayvan barınaklarının yapılması, mikroskop salonu, biyokimya laboratuvarı açılması, kongre salonumuzun iç tefrişatının yapılması ve yollarımızın acil olarak düzeltilmesi konusunda yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, işletmelerin, üreticilerin desteğine ihtiyacımız var. Aydınlıları bir güç olarak arkamızda istiyoruz” diye konuştu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg