ADÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Berent Dişçigil, Doç. Dr. Erdem Özkısacık ve Dr. Selim Durmaz’ın birlikte yaptıkları “Esmolol ve Metoprololün Endotel Fonksiyonları Üzerine Etkisi” isimli çalışmaları Ulusal Vasküler Cerrahisi Derneği'nin 27-30 Ekim 2011 tarihleri arasında Antalya Kemer Rixos Sungate Otel'de düzenlediği “XV. Ulusal Vasküler Cerrahi Kongresi” kapsamındaki ödüllü sözlü bildiri yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü. 
Projeleri hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Berent Dişçigil, “Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı bünyesinde kendi araştırma laboratuarımızı 5 sene kadar önce kurduk. Mayo klinikte yapmış olduğum deneysel çalışmaların devamı niteliğindeki araştırma laboratuarımızda izole organ düzenekleri oluşturmak suretiyle, damarlar üzerinde deneyler yapabilme imkânı bulduk. Klinikte sık kullandığımız ilaçların etki mekanizmaları ile ilgili önemli çalışmalar gerçekleştirdik ve bu araştırmaların sonuçları klinik uygularımıza ışık tuttu. Asistanlarımız da tez çalışmalarını bu laboratuarımızda gerçekleştirdi. Ulusal Damar Cerrahisi Derneğinin 2009’da yapılan bir önceki kongresinde sunduğumuz bir başka çalışmamız ikincilik ödülü kazanmıştı. Bu kez birinci olmaktan hem Anabilim Dalımız hem de Üniversitemiz adına son derece mutluyuz” dedi.
ADÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerini elde ettikleri başarıdan ötürü kutlayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu da, “XV. Ulusal Vasküler Cerrahi Kongresi’ne gönderdikleri çalışma ile tıp alanına önemli katkıda bulunan ADÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Berent Dişçigil, Doç. Dr. Erdem Özkısacık ve Dr. Selim Durmaz’ı tebrik ediyorum. Üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettikleri ve adımızı duyurdukları için kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.