ADÜ Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşEN seminere, çok sayıda yönetici, akademik ve idari personel katıldı.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndan Togay Ünlü “Üniversitemizin Sosyal Medyadaki Yeri” konulu sunumunda; ADÜ’nün sosyal medyaya ilk açılımını 22 Haziran 2011 tarihinde yaptığını ve şu anda en fazla kullandığımız sosyal medya aracının Youtube olduğunu dile getirdi.

ADÜ’NÜN SOSYAL MEDYADAKİ YERİ

Youtube’da; toplam video sayısının 42, izlenme sayısının 38.449, hedefledikleri sayının 150 Bin olduğunu belirten Ünlü; ADÜ’nün web sitesine yıllık ziyaretçi sayısının 2.5 milyon olduğunu, bunların 730 bininin üniversite içinden, 1 Milyon 770 bin ziyaretçinin üniversite dışından olduğunu açıkladı.

AYDIN MESLEK YÜKSEKOKULU EN ÇOK ZİYARET EDİLEN BİRİM SİTESİ

ADÜ Aydın Meslek Yüksek Okulu yıllık 730 bin ziyaretçisiyle en iyi tıklanma sayısına ulaşan alt birim olarak analiz edildi.

ÜNİSOS Derneği’nin Kurucusu ve Başkanı Yağız Yetkin Azizler ise, “Üniversiteler ve Sosyal Medya” konulu sunumunda; ADÜ’nün sosyal medyadaki yerini anlatırken, üniversitenin video paylaşımlarında Youtube’u çok aktif olarak kullandığını, Facebook’un bu platformlar arasında ikinci sırada yer aldığını belirtirken, Twitter konusunda yeni açılımlar yapılması gerektiğini vurguladı.

Facebook’ un sosyal medyanın başlamasında önemli bir etken olduğunu ve önünde durulamayacak bir güç olduğunu dile getiren Azizler; Sosyal Medyanın üniversiteler için önemli bir güç haline gelebileceğini ve bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Yağız Yetkin Azizler üniversitelerin Sosyal Medyayı iyi kullanabilmeleri için abone sayılarını arttırmaları, öğrencilerin ve personellerin daha aktif olmalarını sağlamak için kampanyalar düzenlemeleri gerektiğini belirterek sözlerine son verdi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png