Okul, Dış Ticaret ile Bankacılık ve Sigortacılık programları ek kontenjanla toplam 80 öğrenci alacak.
     Söke Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Söke MYO'nun kurulduğundan bu yana 5 programla eğitim öğretimini sürdürdüğünü ve toplam 857 öğrencisi olduğunu belirterek; 16 yılda açılan programdan fazlasını yeni açılan Sağlık Yüksekokulu ile birlikte bir yılda yaptıklarını söyledi. 
     Çetin, Moda Tasarım, Tekstil Teknolojisi, Elektrik, Mekatronik ve Otomotiv Teknolojisi bölümlerinin olduğu Söke MYO'da sadece bu yıl Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon, Dış Ticaret ile Bankacılık ve Sigortacılık, yeni açılan Söke Sağlık MYO'na ise İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ile Ameliyathane Hizmetleri programları açıldığını anlattı. 
     Çetin, bu yıl mevcut 857 öğrenciye yeni açılan programlar ile 250 öğrenci daha ilave olacağını ve her yıl bu sayının artacağını ifade ederek; ''2011-2012 eğitim-öğretim yılında Söke MYO'da öğrenci alımı olmadan açılmış bölüm ve programlar da var. Söke MYO bünyesinde açılan bu programlar; Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Turizm ve Otel İşletmeciliği, İkram Hizmetleri ile Aşçılık programlarıdır. Bu programlar resmen açıldı ancak öğretim elemanı sorunu nedeniyle bu sene öğrenci alamayacaklar'' dedi. 
     
     -8 YENİ BÖLÜM DAHA AÇILACAK- 
     
     Söke'ye ADÜ İşletme Fakültesi ile Sağlık Yüksekokulu'nun da açılacağını ifade eden Çetin, bölümlere önümüzdeki yıllarda öğrenci alınacağını söyledi. 
     Çetin, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
     ''Yeni açılacak olan 4 yıllık Söke Sağlık Yüksekokulu'na Hemşirelik bölümü, Söke İşletme Fakültesi'ne ise Uluslararası Ticaret, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Bankacılık ve Finans, İnsan Kaynakları Yönetimi, Turizm İşletmeciliği, Pazarlama ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümleri açılacak. Bu programların büyük bir bölümü 2012- 2013 eğitim-öğretim yılında öğrenci alacak. ADÜ Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu Söke'ye büyük değer veriyor. Bizler onun ekibiyiz. Söke önümüzdeki yıllarda öğrenci şehri olacak. Sökeliler şimdiden ikinci bir fakülte için yer aramaya başlasalar iyi olacak.''