Aydın'daki kültür varlıklarına ilişkin farkındalık oluşturmayı amaçlayan proje kapsamında, 5 grup öğrenci, ADÜ Sanat Tarihi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Gökçe Şimşek başkanlığında Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşe Elitok Kesici, Yrd. Doç. Dr. Esin Acar ve Zeynep Çakmakçı ile birlikte projeyi yürütecek. 
     Proje kapsamında ayrıca Aydın'daki İlköğretim Okullarının 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, kent merkezindeki Dedekuyusu Höyüğü, Tralleis, Alihan Baba Türbesi, Cihanoğlu Külliyesi, Çifte Hamam ve tarihi Ziraat Bankası Binası'nı gezerek incelemelerde bulunacak. 
     Öğretim Görevlisi Ayşe Elitok Kesici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dönem sonunda 160 çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini amaçlarının, çocuklara küçük yaştan itibaren Aydın'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini araştırmaya ve tanıtmaya özendirmek, kültürel mirasa sahip çıkmaya teşvik etmek olduğunu söyledi. 
     Kesici, anket çalışmasıyla vatandaşların ilin tarihi zenginliklerini ne kadar bildiklerini tespit etmeye çalışacaklarını kaydetti.