AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ- Aydın Adnan Menderes Stadyumu'nda gerçekleştirilen törene Aydın Valisi Kerem Al, Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Mustafa Birincioğlu, merhum başbakan Adnan Menderes'in oğlu merhum Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes, rektör yardımcıları, öğretim görevlileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

img_7688.jpgAdnan Menderes Üniversitesi Rektörü Mustafa Birincioğlu konuşmasında, "20. yaşıba giren üniversitemizde bu yıl 1243 akademik personel ile 28.127 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verilmiştir. Bu yıl 6512 öğrencimizi mezun vermenin ayrı bir gururunu yaşıyoruz. üniversitemizde bu yıl içerisinde çok önemli gelişmeler olmuş, fakülte sayımız 11'e, yüksekokulsayımız 7'ye, meslek yüksek okulu sayımız 17'ye, uygulama ve araştırma merkezimiz 18'e yükselmiştir. Önümüzdeki yıllarda ha ahızlı yapılanma ile daha fazla öğrenci sayılarına ulaşacağımızı ümit ediyorum. Üniversitemizin artan başarısında ve öğrencilerimizin eğitiminde en büyük katkı ve destekleri olan öğretim elemanlarımız bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştılar. Onlara hem mesleki hemde hayat dersi verdiler. Onlara teşekkürü bir borç biliyorum. Değerli mezunlarımız bugünden itibaren size emanet edeceğimiz vatana hizmet bayrağını en iyi noktalara taşıyacağınıza olan inancım tamdır ve sizlerle gurur duyuyorum. Yolunuz ve şansınız açık herşey gönlünüzce olsun" dedi.

img_7693.jpgBirincioğlu’nun ardından kürsüye gelen Aydın Valisi Kerem Al ise gençlerin sadece kendi başlarına güç oluşturmaması gerektiğine dikkat çekti. İyi eğitilmiş gençliğin büyük bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Vali Al, “Üniversiteler toplumun yarına dönük kararlarını alarak, geleceği inşa etmelidir” dedi. Vali Al, gençlere eleştirel ve sorgulayıcı bakış açısıyla önlerine bakmaları gerektiğini belirterek, ileri yaşantılarında hukuka saygılı ve sorunları bilen bir birey olmaları tavsiyesinde bulundu.

ÜMRAN MENDERES’TEN JEST
Vali Kerem Al’ın konuşmasının ardından, Vali Al, Rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve dekanlar tarafından fakülte birincilerine mezuniyet belgeleri ve plaket verildi. Rahmetli Aydın Menderes’in eşi Ümran Menderes’te mezuniyet törenini protokol tribününden takip ederken, Veterinerlik Fakültesi birincisi Songül Toplu’ya mezuniyet belgesini takdim etti. Mezuniyet töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Menderes, “Mezun olan öğrencileri kutluyorum. Tüm öğrencilerimizin kaderi ve bahtı açık, ufukları geniş olsun” diye konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

img_7663.jpg

img_7667.jpg

img_7669.jpg

img_7699.20120609121609.jpg

img_7701.jpg

img_7703.jpg

img_7705.jpg

img_7707---kopya.jpg

img_7745.jpg