Aydın’ın ilk ve tek kuş gözlem topluluğu olan ADÜ Kuş Gözlem Topluluğu üyeleri kısa sürede birçok faaliyet gerçekleştirdi.
Kuş gözlemciliği yapan, aynı zamanda ADÜ Biyoloji Bölümü’nde kuşlarla ilgili lisansüstü çalışmalarına devam eden Yüksek Lisans Öğrencisi Ayşegül Atalay’ın rehberliğinde Ekim ayında kurulan“ADÜ Kuş Gözlem Topluluğu” üniversitenin değişik birimlerinde yaptığı tanıtım duyuruları ile her birimden öğrencilerin katılımı sonucu 225 üyeye ulaştı.
Kurulduktan kısa bir süre sonra 28-30 Ekim tarihleri arasında Seferihisar’da düzenlenen ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden 150 kuş gözlemcisini bir araya getiren “13. Kuş Konferansı”na katılan topluluk 10 Aralıkta ilk gezisini Gediz Deltası’na yaptı. 47 öğrencinin katıldığı gezide öğrenciler 19 türün doğal yaşam alanlarını gözlemlediler. Daha sonra 17-18 Aralık 2011 tarihlerinde Didim Ticaret Odası Kültür Merkezi’nde yapılan “I. Ege Kuşçu Buluşması”na ev sahipliği yapan topluluğun gelecekteki hedefleri ile ilgili bilgiler veren Topluluk Başkanı ve Biyoloji Bölümü Öğrencisi Ebru Bilgiç, “Aydın ve çevresinde yapacağı kuş gözlem çalışmaları ile kuşları daha yakından tanıyarak, kuş araştırmalarına katkı yapmayı amaçladığını, ayrıca gelecek günlerde kuş gözlemciliği ve doğa sevgisini öncelikli olarak küçük yaştaki çocuklara aşılamak için okullarda etkinlikler yapmayı planladıklarını belirtti.