AYDINPOST HABER SERVİSİ-Adnan Menderes Üniversitesi ile Eğitim-Bir-Sen ADÜ Temsilciği arasında gerçekleşen Kurum İdari Kurul Toplantısı 2011 yılı birinci dönem toplantısı Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cavit Bircan başkanlığında yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre, toplantıya kurum adına Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cavit Bircan, Genel Sekreter Yrd. Şengül Gürler, Personel Daire Başkanı Suat Pala ve Raportör olarak Özlem Gültekin ile çalışanlar adına Adnan Menderes Üniversitesi'nde yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen Adnan Menderes Üniversite Temsilcisi Göksel BARAN, üyeler Ali Evdilek, Rauf Özdemir, Serdar Ünal katıldı.
Eğitim-Bir-Sen Adnan Menderes Üniversitesi Temsilcisi Göksel Baran, yaptığı açıklamada, toplantıda 26 madde ile oluşturulan gündem görüşülerek üniversite çalışanlarının başta özlük haklarının iyileştirilmesi olmak üzere, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açılması, üniversite bünyesinde çalışanların ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda görev alması, ilçelerde çalışan personelin gidiş-gelişlerdeki servislerin yeterli hale getirilmesi, tüm personelin katılacağı sosyal etkinliklerin yapılması, üniversitede çalışanları ilgilendiren konularda sendika temsilcilerinin de bulunması gibi konuları gündeme getirdi.
Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cavit Bircan ise Eğitim-Bir-Sen tarafından dile getirilen çalışanlarla ilgili sorunların çözümü için çaba göstereceklerini çalışanların sorunlarını önemsediklerini, çalışanların sorunlarının çözümüyle verimliliğin ve motivasyonun artacağını kaydetti.
Diğer taraftan toplu sözleşme yapma hakkı konusunda yasal mevzuatta açıklık bulunmadığından toplu sözleşme yapılamayacağı bildirildi.