Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 06 – 10 Nisan 2010 tarihlerinde Aksaray Üniversitesi"nde gerçekleştirilen "Üniversitelerarası Korfbol Türkiye Birinciliği" müsabakalarına katılan ADÜ Korfbol Takımı final maçında Kocaeli Üniversitesi Korfbol Takımını 13-9 mağlup ederek şampiyon oldu.
Son 10 dakikasına kadar çekişme içinde geçen karşılaşmanın son bölümünde yorgunluk belirtileri göstermeye başlayan Kocaeli Üniversitesi karşısında Adnan Menderes Üniversitesi, rakibine sayı şansı vermedi ve bulduğu sayılarla karşılaşmadan galip ayrılarak şampiyonluğunu ilan etti. Geçtiğimiz senenin finalisti olan iki takım bu sene de finalde karşı karşıya gelirken, Adnan Menderes Üniversitesi bu kez gülen taraf olmayı başardı.
Final müsabakasını izleyen Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Enver Oral ve Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Ümit Öztürk maç sonunda düzenlenen ödül töreninde sporculara kupa ve madalyalarını takdim ettiler. -iha