Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) akademik kadrosu ve öğrencileri, Kızılay Aydın Kan Bağışı Merkezi tarafından yürütülen kan bağışı kampanyasına destek verdi. “Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Haydi Türkiye, insanımız için sürekli kan bağışçısı olmaya” sloganı ile Kızılay tarafından başlatılan “Güvenli Kan Temini” projesi için 4 gün boyunca ADÜ’de kan bağışı kampanyası yürütüldü. Proje kapsamda kan bağışına uygun donanımlı bir tır, 02-05 Nisan 2012 tarihleri arasında ADÜ Merkez Yerleşkesi’nde kan bağışlarını kabul etti.

Projenin son gününde ADÜ Rektörlük makamında Türk Kızılayı ile ADÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök’ün imzaladığı protokol, ADÜ öğrencilerine kan bağışı hakkında eğitim verilerek gençlerin günümüzde ve gelecekte gönüllü kan bağışçısı olmasını sağlamayı amaçlıyor. ADÜ, Ege Bölgesi’nde protokolü imzalayan 12. Üniversite oldu.
Gerçekleşen işbirliği hakkında bilgiler veren ADÜ Rektörü Mustafa Birincioğlu, “Protokolün konusu, Türk Kızılayı ile Adnan Menderes Üniversitesi arasında Hedef 25 Programı kapsamında yapılacak faaliyetlerin genel ve temel esaslarının belirlenmesidir. Hedef 25, kan bağışı ile hayat kurtarmanın değerini hatırlatan bir genlik konseptidir. Çıkış noktasını, AIDS’in görülme sıklığının yüksek olduğu Zimbabwe’deki genç öğrenciler oluşturmaktadır. Uluslararası platformda Kızılhaç ve Kızılay dernekleri tarafından Club 25 adıyla yürütülmektedir. Ülkemizde ise Türk Kızılayı tarafından Hedef 25 adı altında yürütülen bir harekettir. Türk Kızılayı, potansiyel kan bağışçılarına daha kolay ulaşabilmek ve onların ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla kan toplama faaliyetlerini, kan bağışçılarının bulundukları mekanlara giderek gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Potansiyel kan bağışçılarına aynı anda ulaşabilmek amacı ile işyerleri, fabrikalar, üniversiteler, kamu, sivil toplum kurum ve kuruluşlarını kapsayan kan bağışçısı kazanım çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda son yıllarda sivil kan bağışı miktarı artmaya başlamıştır” dedi.