Adnan Menderes Üniversitesi ile Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Fen ve Sosyal Bilimler” proje okulu olan Nazilli Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı. Protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Şube Müdürü Harun Dursun ve Nazilli Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Eyüp Kurt katıldı.

Projenin Mili Eğitim Bakanlığı tarafından desteklendiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; ‘’Bu işbirliği protokolü ile öğrencilerin üniversiteyi daha yakından tanımaları, kampüsteki imkanlardan faydalanabilmeleri, adete üniversite öncesi prova yapabilmeleri amaçlanmaktadır. Türüne göre değişik proje okulları açılacak. Bu okul bir ilçede açılan ilk proje okulu olması dolayısıyla ayrıca önem taşıyor ve üniversitemizin de desteği ile marka olma yolunda adımlar atmak istiyoruz” dedi.

Öğrencilerin fen, sosyal bilimler ve kültürel alanda kendilerini geliştirmeleri gerektiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan ise ‘’Öğrencilerimiz rutin bir anlayışla değil, değişik projelerle sağlam eğitim anlayışıyla eğitilmeli ve geliştirilmelidir. Bu işbirliği için elimizden geleni yapacağız. Akademisyenlerimiz ve Üniversitemiz yeni neslin sağlam temellerde eğitilmesi için gerekli desteği verecektir’’ diye konuştu.

Protokol töreni Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Nazilli Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Eyüp Kurt’un işbirliği sözleşmesini imzalamasıyla sona erdi