Eğitim, araştırma ve hizmet alanlarında yurt içi ve yurt dışında tanınan, çağdaş, katılımcı, çalışanı ve öğrencisi olmaktan gurur duyulan bir üniversite olmak isteyen ADÜ en çok tercih edilen üniversiteler arasında olmak için çalışmalarını hızlandırdı.
2006 yılında kurulan Mühendislik Fakültesi’nde gerekli şartların oluşmasının ardından gençlerin çokça tercih ettiği, ‘Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği’ gibi bölümler açılması planlanıyor.
ADÜ’den yapılan açıklamada kurulması planlanan fakülteler ve yüksek okullar şunlar:
“İletişim Fakültesi, Aydın İktisat Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Söke İşletme Fakültesi, Nazilli Uygulamalı Yüksek Bilimler Okulu, Köşk Meslek Yüksek Okulu”
Söke’ye açılması planlanan Söke İşletme Fakültesi’nde 6 bölüm açılması planlanıyor. Açılması planlanan bölümler şunlar: “Uluslar Arası Ticaret ve Finans, Uluslarası Lojistik ve Taşımacılık, Bankacılık ve Finans, İnsan Kaynakları, Turizm İşletmeciliği, Pazarlama”


AYDINLI ÖĞRENCİLER ADÜ’NÜN BÜYÜMESİNDEN MEMNUN
ADÜ’nün çalışmalarını ve açılması planlanan bölümleri izlediklerini belirten Aydınlı öğrenciler memleketlerinde okumak istediklerini ve bunun da ADÜ’nün bünyesinde daha fazla fakülte ve bölüm barındırmasından geçtiğini söylediler. Üniversite adayı olan Aydınlı öğrenciler; “ADÜ’nün fakülte sayısını arttırması ve seçilebilirlik bakımından önce olan fakültelere ve bölümlere önem vermesi bizleri sevindiriyor. Gelişmeleri memnuniyetle ve ilgiyle takip ediyoruz” diye konuştular.