Asistanlar, acil servis, Çocuk Bakım ve Yoğun Bakım üniteleri dışında iş bırakırken Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi önünde açıklama yaptılar. Açıklamaya Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay’da destek verdi.
Basın açıklamasını Araştırma Görevlisi Dr. Hasibe Özgeçen Dinçer yaptı. Dinçer, yaptığı açıklamada ADÜ’de uygulanan mevcut performans sisteminin tüm araştırma görevlilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.
Dinçer açıklamasında şunları kaydetti: “Mevcut yönetmelik ve performans dağıtım yönergesinde Araştırma görevlilerinin yüzde 500’e kadar ödeme alabileceği ve performans kat sayısının ise 1.2 ile 2 arasında yönetim tarafından belirleneceği ifade edilmiştir. Ancak yönetimimiz asistanların hesaplamalarında minimum değer olan yüzde 100 ile 1.2 katsayılarını kullanmaktadır. Bunun sonucu olarak araştırma görevlilerimiz yanlarında çalışan yardımcı sağlık personelinden ve hatta çamaşırhanede çalışan teknik personelden bile düşük performans geliri elde etmiştir. Bu yaklaşım artık kabul edilemez noktaya ulaşmış ve bıçak kemiğe dayanmıştır. 40 saat çalışan bir yardımcı sağlık personeli bin TL performans alırken, ayda 150 ameliyata dahil olan bir cerrahi asistanının, binlerce poliklinik hizmeti veren bir dahili branş asistanının 720 TL alması kabul edilemez”
ADÜ asistanları olarak çeşitli talepleri bulunduğuna değinen Dinçer katsayılar ile ilgili düzenleme yapılması, bir asistanın alacağı ücretin adil düzeylere ve tüm personele uygulandığı gibi yönetmelikle belirtilen tavan düzeylerine çekilmesini istediklerini söyledi.
Dinçer’in açıklamasının ardından konuşan Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay ADÜ Hastanesi’nde tedavi gören hiçbir hastanın mağdur olmayacağını kaydederken; “Umarım gerekli makamlar mesajı almıştır ve cevap verirler” şeklinde konuştu.