Her geçen gün açtığı yeni yoğun bakım üniteleri ile gücüne güç katan ve bölgenin 3. basamak hastaneleri arasında önemli bir yere sahip olmaya başlayan ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi farklı alanlarda 59 adet daha yoğun bakım yatağını hizmete soktu. Hali hazır da bulunan 44 yoğun bakım yatağını da gerekli personel ihtiyacı sonunda hizmete açacak olan ADÜ Hastanesinde bu rakamla birlikte toplam yoğun bakım yatağı sayısı 103’e çıkacak.

Yoğun bakım ünitesi açılış törenine Din İşlerinden Sorumlu eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mustafa Oğurlu, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Evrim Karakoz, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, hastane personeli ve davetliler katıldı.

Din İşlerinden Sorumlu eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu’nun isminin verildiği yoğun bakım ünitelerinin sunumun yapılarak başladığı program yeni yapılan ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi ek binasında gerçekleştirildi.

Sağlık hizmetinin zahmetli ve maliyetli bir hizmet olduğunu vurgulayarak bir açılış konuşması yapan ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Oğurlu, “Aydın’da tek olan 3. basamak hastanemizde yoğun bakım ünitelerini açmaktaki amacımız, hastaların il dışına sevkinin önlenmesi hem zaman kaybının hem maddi kayıpların önlenmesi hem de hastaların il dışına sevkinde oluşabilecek transfer anındaki risklerden hastaları korumak ve tedavilerini kendi evlerine yakın şehrin içinde tedavisinin sürdürmelerini ağlamak olmuştur. 2010 yılında göreve geldiğimizde ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinde 42 tane yoğun bakım yatağı mevcuttu. Şu an itibariyle 59 tane daha yoğun bakım yatağı hemşiresi ve ekipmanı ile birlikte hizmet veremeye başlamış durumdadır. Fakat 44 tane daha yatağımıza bizim ihtiyaçlarımız var. Bu yeni yoğun bakım yataklarımız da açılınca 145 yatağa ulaşacağız. Bu yatakların da eksik kısımlarının tamamlanarak açılabilmesi için 100 tane hemşireye ihtiyacımız var” dedi.

“ÇOK SAYIDA İNSANIN HAYATI KURTULACAK”
ADÜ’nün gün geçtikçe büyüyen ve yeni işlere imza atan bir kurum olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Rektör Birincioğlu, “Üniversite olarak yaklaşık yüzde 140 büyüyoruz. Biz bunu yeterli bulmayıp daha da büyüyeceğine inanıyoruz. Daha iyi seviyelere gelip içinde çok sayıda insanın hayatı kurtulacak. Buna tüm çalışanlarımız ortak olacak. Üniversitemize çok sayıda yatırım yapıyoruz fakat yoğun bakımların yapılmasını çok önemsiyorum. Dokunmadığınız takdirde ölecek kişiler bu insanlar. Ama dokunarak bu insanları hayata döndürebiliyorsunuz. 3. basamak denilen üst düzey hizmeti vererek bu insanları kurtarabiliyorsunuz. Bu yüzden üniversite olmanın ve diğer hastanelerden farklı olmanın özelliklerinden bir tanesidir. Bunu el birliği ile sağladığımız için çok mutluyum. Bugüne kadar üniversitemize yaklaşık 30 milyon TL ödeneğin sağlanmasında emeği olan Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu hocama sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTEMİZ AYDIN İLİNİN GÖZ BEBEĞİDİR”
Yoğun bakım ünitesinin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek bir konuşma yapan Vali Ayyıldız da şu ifa deler yer verdi: “Üniversitemiz Aydın ilinin göz bebeğidir. Ona yapılacak yatırım ve emek ne kadar çok olursa Aydın’a ve Türkiye’ye katkı demektir ve gelişmesine katkıda bulunmak demektir. Üniversiteler aslında illerin görünmeyen ekonomilerinin ve sosyal refah düzeylerinin artmasına vesile olur. Dolayısıyla ADÜ’nün bir yere gelmesiyle birlikte etki alanı da yaklaşık 3 milyon kişilere ulaşacaktır. Bu durumu siz herhangi bir yatırımla veya oluşumla beceremezsiniz. Ben emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu anlamda rektörümüzü başkanlığında bu başarıya imza atan tüm emeği geçenlere de tebrik ediyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. Üniversitemiz bir kadirşinaslık örneği göstererek hastanemizin yoğun bakım ünitelerine sayın bakanımızın ismini vermesi anlamlı ve çok güzel buluyorum. Yoğun bakım ünitelerimiz başhekimliğimize, üniversitemize, yöremize ve tüm Türkiye’mize hayırlar getirmesini diliyorum. Güzel hizmetlerle insanların buradan mutlu ayrılmalarına vesile olmasını temenni ediyorum”

“ADÜ TÜRKİYE’NİN SAYGIN VE GELİŞMİŞ ÜNİVERSİTELERİ ARASINA GİRMİŞTİR”
Bakanlığı döneminde ADÜ’de yapılacak olan yeni yatırımlar için devletin yardımlarını devreye sokmaya gayret ettiğini ifade eden Din İşlerinden Sorumlu eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu, “Buraya şahsi bir katkım söz konusu değil ancak devletin katkısına vesile olmaya gayret ettim. İnsanın bu şekilde modern ve Avrupa standartlarında yapılan böyle hastaneleri görmesi insanı mutlu ediyor. Adnan Menderes Üniversitesi artık gelişmekte olan bir üniversite değil Türkiye’nin saygın gelişmiş üniversiteleri arasına girmiştir. Aydın çok güzide bir ilimiz. Özellikle bölgenin önemli bir eğitim kurumu ve sağlık merkezlerinden biri haline geldiğini görüyoruz. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu güzide kurumda çok daha başarılı işlere imza atacağımıza olan inancım sonsuzdur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ayyıldız tarafından Bakan Yazıcıoğlu’na teşekkür plaketi verildi ve ardından yoğın bakım ünitelerinin açılışı yapılmak üzere ana binaya geçildi. Kurdele kesimi yapılarak açılışı gerçekleştirilen Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu yoğun bakım üniteleri protokol üyeleri tarafından tek tek gezildi. Program başhekimlik binasında hazırlanan kokteylle son buldu.

2-158.jpg

3-060.jpg