ADÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. İbrahim Cemal, Doç. Dr. Mürsel Özdoğan ve Doç. Dr. Osman Erekul tarafından planlanan ve eşlik edilen gezinin bazı bölümlerine Ziraat Fakültesi öğretim elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Hulusi Akçay, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Deniz Çardak, Öğr.Gör. Birol Birincioğlu, Arş.Gör. Murat Yılmaz ve Arş.Gör. Ahmet Önder Üstündağ"da Alman öğrencilere eşlik etti.
Çalışma grubunda yer alan öğrenciler, bu gezileri kapsamında Türkiye"de tarımının desteklenmesine yönelik olarak hazırlanan Devlet Strateji Planı ile bu planın Batı Anadolu tarımındaki etkilerinin analiz edilmesi, kamu tarafından yapılması öngörülen tarımsal faaliyetler ile çiftçi koşullarında gerçekleştirilen faaliyetlerin ne derece örtüştüğünü yerinde görme fırsatı buldu. Teknik boyutu ön planda olmakla birlikte yörenin tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılmasına yönelik ziyaretler de gerçekleştiren Alman öğrenciler, Aydın"daki tarihi ve turisttik yerleri görme fırsatı buldu.
Gezi kapsamında 2 Haziran Salı günü Aydın"a ulaşan Alman heyet, ADÜ Sosyal Tesis ve Konukevinde konakladı. 3 Haziran Çarşamba günü kısa bir merkez kampus gezisi ardından Dış İlişkiler Ofisi ziyaret eden öğrencilere burada ADÜ"nün tanıtımı yapıldı. Ardından ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aynur Civelek rehberliğinde Tralleis Antik kenti ve Aydın Müzesi"ni gezen heyet, daha sonra Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü ziyaret ederek tavukçuluk tesisleri ve organik üretim faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. İlk günün son olarak ADÜ Veteriner Fakültesi ziyaret eden öğrenciler, klinikler kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Gezinin sonraki günlerinde Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, ADÜ Karacasu Meslek Yüksek Okulu, Afrodisias Antik Kenti, Pamukkale, Günaydın Besi Çiftliği, Kuşadası"nda Milli Parkı ziyaret eden öğrenciler; Çine"ye bağlı bazı köylerde Karya koyunu yetiştiriciliği yapılan çiftlikleri ziyaret ederek, koyun yetiştiriciliği hakkında bilgiler aldı.
Gezinin İzmir ayağında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı"na bağlı İzmir İl Kontrol Laboratuarı ve sonrasında ülkemizin en büyük süt ve süt ürünleri işleme tesislerinden olan Pınar Süt Fabrikasını gezen Alman öğrenciler, üretim sürecini gözlemleyerek, faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgi aldı.
ADÜ Ziraat Fakültesi"ni de ziyaret eden konuk heyet, hayvancılık üniteleri ve tarlaları gezerek, araştırma faaliyetlerini yerinde gördü. Almen heyete son olarak “Tarımının Desteklenmesine Yönelik Devlet Strateji Planı"nın Batı Anadolu"daki Etkilerine Yönelik Bir Saha Analizi” konulu seminere katıldı. Aydın programlarının son bölümünde Türk öğrencilerle birlikte bir eğlence programına katılan Alman öğrenciler, Aydın"dan memnun bir şekilde ayrılarak Berlin"e döndü.