ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nun önderliğinde sektör temsilcileri ile sık sık bir araya gelen Üniversite yönetimi, bölgenin kalkınması için somut adımları birbiri ardına atıyor. Jeotermal potansiyeli bakımından dünyanın yedinci, Avrupa’nın ise birinci ülkesi Türkiye’nin, jeotermal kaynaklar açısından en zengin şehri Aydın’ın, bu zenginliği ekonomik değere dönüştürmesi için çalışan ADÜ, sektörün talep ettiği ara elaman ihtiyacını karşılamak için birbiri ardına yeni bölümler açıyor.
ADÜ’nün yeni bölüm ve programlar açtığı okullardan biri de rüzgâr türbinleriyle dikkat çeken Söke ilçesinde kurulu Söke Meslek Yüksekokulu. Söke İşletme Fakültesinin açılmasının resmi gazetede yayınlanmasından sonra fakülte inşaatını hızla bitirme gayretindeki Sökeliler, Söke Meslek Yüksekokulunda açılan yeni bölümler nedeniyle oldukça heyecanlı. Kurduğu Söke Eğitim Vakfı ile Üniversiteye desteğini her zaman hissettiren ve çiftçisinden şoförüne, emeklisinden öğrencisine kadar örgütlenerek Üniversitesine sahip çıkan Sökeliler, Üniversitenin ilçedeki kararlı ve hızlı yapılanmasından son derece memnun.
Söke Sağlık Yüksekokulu, Söke Meslek Yüksekokulu ve Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Çetin, “İlk olarak Söke Meslek Yüksekokulu’nda mevcut beş programa ilaveten Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı ile Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programlarını açıldı. 2011-2012 eğitim öğretim döneminde bu programlara 80 öğrenci alınacak. Bu öğrenciler bölgenin büyük potansiyel taşıdığı rüzgâr, güneş ve jeotermal alanında uzmanlaşmış teknikerler olarak yetiştirilecek. Söke Meslek Yüksekokulunda Dış Ticaret, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Bankacılık ve Sigortacılık programları da açıldı. Öğretim elemanı kadrosu tamamlanır tamamlamaz, bu bölümlere de öğrenci alınacak. Ayrıca İkram Hizmetleri, Aşçılık, Turizm ve Otel İşletmeciliği programları da açıldı. Söke Sağlık Yüksekokuluna da Hemşirelik, Ebelik ve Geriatri bölümleri açılmaya hazırlanıyoruz. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna ise İlk ve Acil Yardım, Ameliyathane Hizmetleri ve Tıbbı Görüntüleme Hizmetleri Bölümleri açmak sonraki hedeflerimiz arasında yer alıyor. Açtığımız bölümlerde sektöre ara eleman değil, ana eleman yetiştiriyoruz” dedi.