Sanat Kurumunun 2010-2011 sezonu için 12 dalda belirlediği geleneksel Tiyatro Ödülleri'nden 9'unu Ankara Devlet Tiyatrosu aldı.

Devlet Tiyatrolarından yapılan açıklamaya göre, ''Seçici Kurul Özel Ödülü'', Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı, ''Nazım Hikmet'in 'Memleketimden İnsan Manzaraları' 11 Tablo'' gösterisine verildi. ''En İyi Müzik Ödülü''ne de aynı gösterideki çalışmasıyla Cem İdiz değer görüldü.

Ankara Devlet Tiyatrosunun sahnelediği ''Soğuk Bir Berlin Gecesi'' oyunundaki başarılı yorumlarıyla Fulya Koçak ''En İyi Kadın Oyuncu'', Olcay Kavuzlu ''En İyi Erkek Oyuncu'' ödüllerine layık görüldü. ''Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu'' oyunundaki başarısıyla Levent Çelmen de ''En İyi Erkek Oyuncu Ödülü''ne değer görülen diğer sanatçı oldu.

''En İyi Çeviri Ödülü'' Ankara Devlet Tiyatrosunun ''Yastık Adam'' oyununun çevirisiyle Yusuf Eradam'a, ''En İyi Yayın/Tasarım Ödülü'' ise ''Şair Baba ve Damdakiler'' oyununun afiş tasarımı çalışmasıyla İbrahim Balaban'a verildi.

Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı ''Sönmüş Yıldızlar'' oyunundaki çalışmalarıyla Sergey Skomohorov ''En İyi Sahne ve Giysi Tasarımı'', Ahmet Karademir ise aynı oyundaki çalışmasıyla ''En İyi Işık Tasarımı'' ödüllerine değer bulundu.