Yurt dışı ve yurt içinden 27 üniversiteden akademisyenlerin konuşmacı olarak katılacağı sempozyumda ayrıca dönemin gazetecileri de Adnan Menderes’i anlatacaklar.
Sempozyumla ilgili tanıtım toplantısı düzenleyen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, bu topraklarda doğup büyüyen Başbakan Adnan Menderes’in Aydın’da ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde hemen hemen her köşede ismini görüp okunan bir şahsiyet olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen ‘Türk Siyasetinde Adnan Menderes’ panelinin yoğun ilgi görmesi üzerine bu etkinliğin sempozyum haline getirmeyi planladıklarını ifade eden Rektör Birincioğlu, “Amacımız Adnan Menderes’in yaşamının, Türk siyasetine katkılarının, toplumla kurduğu iletişimin ve gelecek kuşaklara bıraktığı mirasın nesnel olarak değerlendirilmesi suretiyle, gençlerimizin Menderes ve dönemini yakından tanımalarını sağlamak. Türkiye’de ilk defa yapılacak olan bu akademik toplantıya ikisi Azerbaycan’dan, üçü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden olmak üzere 27 farklı üniversiteden farklı görüşlere sahip akademisyenler Adnan Menderes ve dönemini ele alacaklar. Prof. Dr. Toktamış Ateş, Taha Akyol, Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, Prof Dr. Tayyar Arı, Prof Dr. Ergün Aybars gibi çok değerli öğretim üyelerinin ve araştırmacı yazarların katılımıyla renklenecek olan sempozyumumuz 8 farklı oturumda gerçekleşecek ve değerlendirme toplantısıyla sona erecek. Mehmet Ali Birand’ın da katılacağı sempozyum’da ayrıca Adnan Menderes ile ilgili düzenlenen inceleme araştırma makale yarışmasında dereceye girenler ödüllendirilecek” dedi.
Sempozyum kapsamında ayrıca Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla Adnan Menderes ve yaşamı konulu fotoğraf sergisi açılacak. İki gün sürecek sempozyuma Aydın Valiliği, Aydın Belediye Başkanlığı, Nazilli Belediye Başkanlığı, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Aydın Ticaret, Sanayi Odaları ve Aydın Ticaret Borsası’da destek veriyor.
21.20110505150653.jpg